Olemme monta kertaa kirjoittaneet KotiMikro-lehdessä, että rahoille saa eniten vastinetta, kun ostaa keskihintaisen puhelimen noin 400 eurolla. Mutta jos olemme aivan rehellisiä, elektroniikkaa rakastavat sydämemme sykkivät nopeimmille ja suurimmille älypuhelimille, joissa on upeita kameroita ja uraauurtavia toimintoja.

Tätä numeroa varten testasimme kuusi sellaista puhelinta: viisi Androidia ja uusimman iPhonen. Oma mieltymys riippuu yleensä siitä, mitä puhelinta on käyttänyt tähän asti, mutta kumpikaan valinta ei takuulla tuota pettymystä. Vaikka uuden puhelimen osto ei juuri nyt olisikaan ajankohtainen asia, näitä supermalleja on silti hyvä pitää silmällä, sillä hinnat laskevat yleensä nopeasti.

Varsinkin seuraavan mallin tullessa markkinoille sen edeltäjän saattaa saada hyvään hintaan. Monet kiinnostavimmista ominaisuuksista tulevat ensin kalliisiin huippumalleihin ja leviävät vähitellen halvempiin puhelimiin. Esimerkiksi tähän testiin osallistuneen Razr 2022:n kaltaisia taittuvanäyttöisiä puhelimia ei vielä ole saatavana edullisesti, mutta jo muutaman vuoden kuluttua sellaisen saa luultavasti kohtuuhintaan. Tämän testin voittajapuhelin tulee Googlelta, joka on myös Android-käyttöjärjestelmän taustalla.

Laitteiston ja käyttöjärjestelmän vuorovaikutus antaa etulyöntiaseman sekä siinä että iPhonessa. Esimerkiksi kaikki uudet Android-päivitykset tulevat käyttöön heti, kun ne ovat saatavilla, eikä puhelinvalmistajan tekemiä päivityksiä ja korjauksia tarvitse odotella.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".