Muistan elävästi, kun testasin ensimmäistä Samsung Galaxy Notea vuonna 2011. Kaikkien puhelimen nähneiden reaktio oli sama: ”Mihin ihmeeseen noin suurta näyttöä tarvitaan?”. Samsung Galaxy Notessa oli 5,3-tuumainen näyttö. Vuonna 2011 se oli valtava, mutta nykyisin moista kokoa pidetään jo pienenä. Samsung oli siis ajan hermolla, sillä se tajusi, että mitä enemmän puhelimia käytetään, sitä suuremmiksi näytöt kasvavat.

Jos siirrymme pikakelauksella vuoteen 2023, silmiin pistävät eniten yhä useampien valmistajien markkinoille tuomat taittuvat puhelimet. Erityisesti edellä mainittu Samsung on panostanut niihin paljon. Yrityksen uusin taittuva malli on Galaxy Z Fold4, jonka tunnusluvut ovat suuria: hinta on huikeat 1 600 euroa, ja puhelimen sisältä paljastuu 7,6-tuumainen lisänäyttö, joka tekee puhelimesta perinteisen älypuhelimen ja tabletin yhdistelmän – niiden taittuvan risteytyksen.

Tällaiset laitteet herättävät kiinnostusta täällä toimituksessa. Ehkä Samsung ja muut valmistajat ovat tajunneet jotain – samaan tapaan kuin vuonna 2011, kun Galaxy Note ennusti suurten näyttöjen esiinmarssia. Ehkä useimmilla meistä on kymmenen vuoden kuluttua taittuva puhelin. Ehkä meillä on silloin taittuvat näytöt myös tietokoneissa, televisioissa, näyttöruuduissa, tableteissa ja autoissa? Niin tai näin, yhä useampiin tuotteisiin on tulossa taipuisa ja taivutettava näyttö. Se säästää tilaa ja mahdollistaa kekseliäiden ja erilaisten tuotteiden suunnittelemisen. Viereisellä sivulla on vilaus taittuvien näyttöjen mahdollistamiin ideoihin.

Mutta ovatko kaartuvat näytöt tulleet jäädäkseen? Panin tavallisen puhelimen kuukaudeksi laatikkoon ja käytin sen sijaan taittuvaa puhelinta. Seuraavalta aukeamalta voit lukea, miten se sujui.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".