Vanhan sananlaskun mukaan yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Ehkä siksi emojeista eli digitaalisista hymiöistä on tullut erittäin suosittu osa kirjoitettua kieltä sähköposteissa, tekstiviesteissä, Facebookissa ja Messengerin kaltaisissa chat-työkaluissa. Emojeja käytetään täydentämässä tekstiä.

Esimerkiksi iloinen emoji 😊 pehmentää viestin sisältöä. Toisaalta niitä voi käyttää myös ilman mitään tekstiä. Esimerkiksi “yläpeukkuemoji” 👍 toimii yleisesti ymmärrettynä sovitun asian vahvistuksena ja yksinkertainen sydänemoji ❤ voi ilmaista perinteisesti rakkautta tai yleisemmin välittämistä.

Monia mahdollisuuksia

Sen lisäksi, että emojit tuovat keskusteluihin kerroksen nonverbaalista, graafista viestintää, niitä voidaan käyttää myös koristeina. Niillä voi somistaa johonkin juhlatilaisuuteen kirjoitetun puheen tai laulun sanat tai elävöittää yhdistyksen uutiskirjeen. Etunurkan uudessa suuressa emojipaketissa on runsaasti valinnanvaraa monenlaisiin käyttötarkoituksiin – sisältäähän paketti yli 3 000 emojia. Ne ovat peräisin Microsoftilta, ja ne on tehty uutta Windows 11 -käyttöjärjestelmää varten, mutta niitä voi toki käyttää myös vanhemmissa Windows-versioissa.

Uusien emojien graafinen ilme poikkeaa hieman vanhoista tutuista: ne ovat kolmiulotteisempia, ja monissa on hienoja värisiirtymiä, jotka luovat niihin erityisen vaikuttavan visuaalisen tehosteen.

Käytä kaikissa ohjelmissa

Etunurkan paketissa on yli 3 000 emojia PNG-tiedostoina. Lataa paketti tietokoneellesi, niin voit sen jälkeen vapaasti liittää emojeja minne haluat – Word-asiakirjoihin, Facebookiin, sähköpostiviesteihin tai missä nyt keksitkin niitä käyttää. Kun emojipaketti on ladattu tietokoneellesi, se pitää purkaa. Sen jälkeen voit tutustua emojeihin selaamalla niitä suoraan Resurssienhallinnassa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".