Kuullessaan tai lukiessaan sanan kuvankäsittely monet luultavasti ajattelevat ensimmäisenä Photoshopohjelmaa. Vuonna 1990 julkaistusta Adobe Photoshopista on tullut kuvittajien, graafikoiden ja valokuvaajien suosima kuvankäsittelyohjelma, ja sen myötä siitä on tullut samalla synonyymi kuvankäsittelylle ja kuvamanipuloinnille.

Ja hyvästä syystä. Se on nimittäin edistyksellinen ja tehokas ohjelma, jossa on lähes loputtomasti mahdollisuuksia ja toimintoja, joiden oppiminen voi kestää jopa vuosia. Ohjelma voi tuntua ylivoimaiselta hallita ja myös hämmentävältä, kun otetaan huomioon ominaisuuksien määrä ja monimutkaisuus. Toinen huomattava asia on ohjelman hinta. Photoshopin käyttö ei ole nimittäin ollut koskaan halpaa.

Riippumatta siitä, oletko joskus ostanut sen ohjelmana vai päätitkö tilata sen verkosta, mikä on nykyään mahdollista, Photoshopin käyttöön kuluu pal jon rahaa. Kyse ei siis ole ohjelmasta, joka ostetaan vain huvin vuoksi.

Perustoiminnot käyttöön

Photoshop Express -ohjelmaa käytettäessä näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Varsinainen Photoshop-ohjelma on edistyksellinen ja kallis, mutta Photoshop Express on vastaavasti yksinkertainen ja maksuton. Siinä ei ole läheskään yhtä paljon kehittyneitä ominaisuuksia kuin varsinaisessa Photoshopissa, mutta se on uskomattoman helppokäyttöinen, ja useimmille Photoshop Expressin ominaisuudet riittävät hyvin peruskuvankäsittelyyn.

Ohjelmalla voit esimerkiksi säätää valoisuutta ja väriä sekä rajata kuviasi. Lisäksi ohjelmalla voi tehdä edistyneempiä muokkauksia, kuten poistaa kuvista ei-toivottuja elementtejä, säätää tarkennusta tai lisätä kuviin suodattimia. Tässä artikkelissa näytämme, miten Photoshop Expressiä käytetään valokuvien muokkaamiseen ja miten ohjelman hyödylliset perusominaisuudet toimivat, jotta saat kuviisi uutta eloa. Eikä ohjelman käyttö maksa sinulle senttiäkään.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".