Ennen vanhaan, kun analogisissa kameroissa käytetyt filmirullat vietiin kehitettäviksi valokuvausliikkeeseen, kehitettyjen kuvien mukana sai niin kutsutun kontaktiarkin, johon oli koottu miniversiot kaikista filmirullan kuvista. Arkeilta sai hetkessä käsityksen hyvistä ja huonoista valotuksista, joten epäonnistuneet otokset pystyi heti lajittelemaan pois.

Nykyään kuvat ovat digitaalisessa muodossa tietokoneella, mutta kontaktiarkin hyvien puolien hyödyntäminen on edelleen mahdollista. Sekä Windows 10- että Windows 11 -käyttöjärjestelmässä voi nimittäin valita Resurssienhallinnassa kaikki kansion kuvat ja tulostaa ne pikkukuvina yhdelle A4- arkille. Ja koska kuvatiedostojen nimet tulostuvat kuvien alle, tarvittavat kuvat löytyvät kansioiden uumenista helposti. Kontaktiarkille ei välttämättä tarvitse valita kaikkia kansiossa olevia kuvia.

Koko lomakansion sadoista valokuvista voi valita esimerkiksi 30 parasta otosta ja luoda koostearkin vain niistä. Paperille tulostamisen sijaan kuvista voi laatia myös käteviä PDF-tiedostoja. Jos PDF-koosteen säilyttää kansiossa yhdessä kuvien kanssa, siitä näkee nopealla vilkaisulla, mitä kansio sisältää.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".