Koira on vanhan sanonnan mukaan ihmisen paras ystävä, mutta viime aikoina on vaikuttanut vahvasti siltä, että tekoäly on nousemassa vakavasti otettavaksi kilpailijaksi. Kehittyyhän tekoäly eli AI koko ajan hyödyllisemmäksi. Esimerkiksi Chat- GPT-keskustelurobotti osaa jo antaa jokseenkin totuudenmukaisia vastauksia lähes kaikkeen, mitä siltä kysytään, ja nyt tekoäly osaa myös värittää mustavalkoisia kuvia.

Jos kaapeissa lojuvat vanhat mustavalkoiset perhevalokuvat skannataan tietokoneelle, ne voi herättää henkiin muutamassa sekunnissa. Tekoälyn pohjalle rakennettu Palette- työkalu käyttää erityistä tekniikkaa valokuvan kohteen tunnistamiseen ja tekee havintojensa perusteella valistuneen arvauksen siitä, miltä kuva näyttäisi värillisenä. Kun Palette on värittänyt kuvan, sen voi tallentaa tietokoneelle ja käyttää kuten mitä tahansa muuta kuvaa.

Värit kolmella napsautuksella

Mustavalkokuvien värittäminen tapahtuu osoitteessa palette.fm. Ensimmäiseksi kuva on ladattava tietokoneelta palveluun. Se tapahtuu muutamalla hiiren napsautuksella, minkä jälkeen Palette analysoi mustavalkoisen valokuvan automaattisesti ja näyttää siitä ensimmäisen värillisen version. Jos värit eivät osu heti ihan nappiin, algoritmi osaa luoda useita vaihtoehtoisia väriyhdistelmiä.

Palettea voi pyytää analysoimaan kuvan uudelleen – ja tuloskin on silloin aivan uudenlainen. Palettea voi käyttää täysin ilmaiseksi, mutta lisämaksua vastaan sen saa tuottamaan korkearesoluutioisia värikuvia. Ilmaisversio on kuitenkin varsin hyvä, eikä palveluun tarvitse rekisteröityä käyttäjäksi.

Palette käyttää kuvaa vain hetken, eikä kenenkään tarvitse olla huolissaan siitä, että kuvia käytettäisiin väärin tai että ne joutuisivat ulkopuolisten käsiin. Kun väritetty valokuva on ladattu tietokoneelle, sekä uusi että alkuperäinen versio poistetaan Paletten palvelimelta pysyvästi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".