Nykyaikaisten matkapuhelinten kameroissa on niin vaikuttava kuvanlaatu ja niin suuri resoluutio, että monet ovat korvanneet perinteisen kameran ja videokameran kännykällä. Siinä missä digitaalikameran muistikortin voi helposti irrottaa ja liittää tietokoneeseen kameran tyhjentämistä varten, digitaaliset valokuvat tallentuvat useimmiten vain puhelimen sisäiseen muistiin – eikä niitä valitettavasti aina ole helppo siirtää puhelimesta tietokoneelle.

Koska kuvien lataaminen tietokoneelle tapahtuu Android- ja iPhone-puhelimissa hyvin eri tavoin, monet kuvat jäävät käytännössä puhelimeen tai ne lähetetään Google Kuviin tai johonkin muuhun verkkopalveluun pienemmällä resoluutiolla.

Automaattinen varmuuskopio

Se on sääli, sillä mitä pidempi aika valokuvien ja videoiden ottamisesta niiden turvaan siirtämiseen kestää, sitä suurempi on riski, että puhelin rikkoutuu tai katoaa tai että kuvat poistetaan vahingossa. Vaikuttaa siltä, etteivät puhelinvalmistajat ole miettineet riittävän perusteellisesti, miten kuluttajat saavat siirrettyä kuvia puhelimesta jatkosäilytyspaikkaan.

Kun esimerkiksi Android-puhelimen liittää tietokoneeseen, esiin tulee sekava kansiojärjestelmä, jonka onkaloista on vaikea paikantaa puhelimen kameralla otettuja kuvia. Ongelman voi ratkaista helposti maksamalla Google Driven, Google Kuvien tai Applen iCloudin kaltaisen palvelun jatkuvasta tilauksesta, mutta miksi käyttää rahaa moiseen, jos tietokoneellakin on runsaasti tilaa?

Ei tilarajoituksia tietokoneella

Resilio Sync on sekä tietokoneohjelma että puhelinsovellus, jonka avulla voi helposti määrittää puhelimen synkronoimaan kuvat, videoleikkeet ja muut tiedostot automaattisesti niin, että ne kopioituvat valittuun kansioon tietokoneella. Synkronointi tapahtuu heti, kun uusi kuva tai videoleike on otettu, joten kopio koko valokuvakokoelmasta on aina tallessa myös tietokoneella. Yksi Resilio Syncin suurimmista eduista on se, ettei ohjelma ole riippuvainen mistään verkkopalvelusta.

Kun puhelimen sisältö synkronoidaan, tiedostot lähetetään suoraan tietokoneen kansioon langattoman verkon tai matkapuhelinverkon kautta. Tekniikkaa kutsutaan nimellä peer-topeer tai P2P, ja sen ansiosta tiedostoja voi varmuuskopioida tietokoneen tallennustilan puitteissa vaikka kuinka paljon. Tallennus ei maksa käyttäjälle senttiäkään, eikä tiedostojen kokoa rajoiteta millään tavalla.

Toimii myös NAS-palvelimilla

Resilio Syncillä voi yhdistää myös kahdella eri tietokoneella olevat kaksi kansiota. Sen jälkeen molempien tietokoneiden kansioissa on aina uusimmat versiot. Myös tämä tapahtuu suoraan tietokoneelta tietokoneelle ilman rajoituksia. Resilio Sync pitää vain asentaa Etunurkasta molemmille tietokoneille, ja ohjelmassa pitää luoda uusi ”Standard Folder”. Resilio Sync voidaan asentaa myös Synologyn, Asustorin, WD:n, Drobon, Netgearin ja muiden valmistajien NASpalvelimille.

Ohjelmapaketin voi etsiä ja asentaa NAS-palvelimen ohjelmistokaupasta. Tässä artikkelissa keskitytään kuitenkin siihen, miten puhelimen kuvakansioiden sisällön saa jaettua tietokoneen kiintolevyllä olevan kansion kanssa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".