Kaikki ovat varmasti nähneet sekä onnistuneita että epäonnistuneita diaesityksiä. Muistamme yhtäältä esitykset, joiden hienot ja koskettavat kuvatovat tuoneet ilon kyyneleet silmiin ja toisaalta tuotokset, jotka ovat olleetniin tylsiä ja vivahteettomia, että ne ovat aiheuttaneet vaivaantuneisuuttaja kärsimätöntä kellon vilkuilua.

Kysymys kuuluukin: Millaisella reseptillä kuvaesityksestä saa hyvällä tavalla ikimuistoisen? Jonka hyvät puolet muistetaan, joka jää mieleen. Kuvaesitys onnistuu heti ensi yrittämällä, jos ainekset ovat oikeat.

Diaesityksen olennaisin osa ovat luonnollisesti kuvat. Niitä on varmasti paljon, eikä kaikkia voi välttämättä käyttää. Tärkeintä on valita esitykseen parhaat kuvat. Tämän lisäksi tarvitaan kuviin sopivaa miellyttävää taustamusiikkia.

Erinomainen ohjelma

Reseptin elementtejä ovat ainekset ja valmistustapa. Diaesitys valmistuu Ashampoo Slideshow Studio -ohjelmalla. Se on suomenkielinen, valmiina Etunurkassa ja lähes liian hyvä ollakseen maksuton. Perinteisten dia-esityksiin kuuluvien elementtien, kuten siirtymien, musiikin, grafiikoiden ja tekstien lisäksi esityksiin voi sen avulla lisätä hauskoja piirroselokuvamaisia äänitehosteita, upeita zoomaustehosteita ja paljon muuta.

Ohjelmassa on näppärä aikajana, joka näyttää yleiskuvan ja antaa hyvät mahdollisuudet muuttaa kuvien järjestystä. Se varmistaa, että kokonaisuus toimii alusta loppuun. Lopputuote eli valmis diaesitys tallennetaan tietokoneelle videotiedostona, jonka voi toistaa esimerkiksi Windows Media Playerissä tai selaimessa, ladata YouTubeen ja esittää olohuoneen televisioruudulla. Ennen kuvien esittämistä muille ohjelmassa kannattaa käyttää kunnolla aikaa yksityiskohtien hiomiseen. Ashampoo Slideshow Studiossa ylimääräinen työ tuottaa nimittäin oikeasti tulosta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".