Valokuvia ei ole koskaan ihmislajin historiassa otettu niin paljon kuin nyt, kun kaikki näpsivät kuvia omilla digitaalikameroillaan ja aina mukana kulkevilla matkapuhelimillaan. Ennen vanhaan analogisen kameran sisällä pyörivälle filmirullalle sai otettua enintään 36 tarkkaan harkittua valokuvaa, mutta nykyaikaiseen puhelimeen mahtuu tuhansia erittäin laadukkaita kuvia.

Useita versioita

Ylenmääräiseksi kasvanut säilytystila tarkoittaa valitettavasti myös sitä, että täsmälleen samoja kuvia voi olla tietokoneella monessa eri paikassa ja kuvakokoelma voi muuttua vaikeasti hallittavaksi. Samat valokuvat on saatettu kopioida puhelimesta tai kamerasta tietokoneelle useita kertoja tai kuvista voi olla tietokoneen kiintolevyllä useita hieman eri tavoin paranneltuja versioita.

Kaksoiskappaleet pois

Mitä enemmän tuplakuvia tietokoneen kiintolevyllä on, sitä sekavampi kuvakokoelmasta tulee – ja ongelma vain pahenee ajan myötä, kun kiintolevylle lisätään jatkuvalla syötöllä uusia kuvia. Tärkeiden valokuvien löytämisestä tulee entistä vaikeampaa, koska ne katoavat tähän epäjärjestykseen. Lisäksi monista samankaltaisista kuvista voi olla vaikea nähdä, mitkä ovat alkuperäisiä ja mitä on jossain vaiheessa esimerkiksi pienennetty tai muokattu paremmiksi.

Unohtaa ei sovi sitäkään, että valtava kuvamäärä vie kiintolevyltä arvokasta tilaa, jonka voisi käyttää muihin hyödyllisempiin tarkoituksiin. Ajan myötä kuvatiedostot hidastavat myös Windowsissa tehtyjä tiedostohakuja – aivan turhaan.

Uusi ohjelma poistaa tuplat

Etunurkasta ladattava Find.Same. Images.OK-niminen ohjelma etsii tarpeettomat kaksoiskappaletiedostot nopeasti, ettei kenenkään tarvitsisi haravoida kiintolevyä läpi manuaalisesti. Kätevä ohjelma analysoi valokuvat aina pikselitasolle asti ja pystyy siksi arvioimaan erittäin tarkasti, ovatko jotkin tietyt kuvat identtisiä.

Analysoinnin jälkeen ohjelma näyttää luettelon tiedostoista, joiden se arvioi olevan samasta kohteesta otettuja. Seuraavaksi vuorossa on hieman työläämpi vaihe, jonka aikana käyttäjän on itse tutkittava kuvia ja arvioitava, onko kyseessä oikeasti sama kuva vai ei.

Poista toinen samanlaisista

Find.Same.Images.OK on toistaiseksi osittain englanninkielinen. Se on kuitenkin ulkoasultaan helppokäyttöinen ja se esittelee valokuvat niin, että käyttäjän on helppo päättää, kumpi kuva mistäkin kuvaparista kannattaa säilyttää. Kun kaikista ohjelman löytämistä kuvapareista heitetään yksi kuva roskakoriin, kiintolevyltä vapautuu paljon tilaa ja valokuvakokoelma selkiytyy ainakin jonkin verran.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".