Valokuvakokoelman organisointi voi olla suuri ja vaikea tehtävä. Etenkin, jos ei ole erityisen järjestelmällinen ihminen. Onneksi Google Kuvat -palvelu auttaa. Työkalun avulla valokuvakokoelman järjestäminen on yksinkertaista, selkeää ja helppoa, ja palvelua voi käyttää niin matkapuhelimella, tietokoneella kuin tabletillakin – missä päin maailmaa tahansa. Ja mikä parasta, Google Kuvat on intuitiivinen ja helppokäyttöinen heti alusta lähtien.

Palvelussa on kuitenkin myös sellaisia hyödyllisiä ja näppäriä työkaluja, ominaisuuksia ja niksejä, joita joutuu hieman etsimään. Niihin keskitymme tässä artikkelissa.

Piilota valokuvasi

Useimmat eivät tiedä, että Google Kuvat -mobiilisovelluksessa on tehokas videoeditointityökalu, jolla voi vakauttaa tärisevän kotivideon niin, että siitä tulee tasainen ja mukava katsella. Lisäksi työkalulla voi säätää valoa ja kontrastia, jos video on kuvattu sisätiloissa ja lopputuloksesta on tullut yllättävän tumma.

Samoin monikaan ei ole kuullut ”Lukittu kansio” -nimisestä toiminnosta. Lukittuun kansioon voi tallentaa valokuvia, joita ei halua muiden näkevän tai käyttävän. Toiminto luo Google Kuvat -palveluun kansion, jonka saa auki vain salasanalla tai sormenjäljellä. Näin ollen kuviin pääsee käsiksi vain käyttäjä itse.

Sekä puhelimella että tietokoneella

Tässä artikkelissa kerrotaan pääasiassa, miten vinkkejä ja niksejä voi hyödyntää matkapuhelimella. Useimmat toiminnot ovat kuitenkin käytettävissä sekä puhelimella, tabletilla että tietokoneella.

Muutamat vinkit toimivat vain yhdellä alustalla. Tämä koskee esimerkiksi videoeditointia. Matkapuhelinversio tarjoaa siihen paljon enemmän mahdollisuuksia kuin tietokoneversio. Jos jokin vinkki toimii vain yhdellä alustalla, ilmoitamme selvästi, voiko sitä käyttää tietokoneella vai matkapuhelimella.

Google Kuvat on saatavilla sekä Androidille että iPhonelle, ja tietokoneella työkalua voi käyttää verkossa alla olevassa osoitteessa:

www.photos.google.com

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".