Monien kotien seiniä koristavat kotiseudun kartat ja satelliittikuvat saarista tai muista maisemista, mutta valmiina myytävien karttataulujen kuva-aihetta ei yleensä voi valita itse. Olen yrittänyt ratkaista ongelman tekemällä kuvat itse, esimerkiksi ottamalla ruutukaappauksen satelliittikuvasta, siirtämällä tuotoksen johonkin kuvankäsittelyohjelmaan ja tulostamalla sen.

Menetelmä ei ole ollut mikään suuri menestys, sillä kotitekoisen ilmakuvan tarkkuus ei yksinkertaisesti riitä tauluksi asti. Sitten kuulin Map Puzzlesta, joka pystyy tuottamaan upeita ilmakuvia mistä päin maailmaa tahansa. Kuvien resoluutio on korkea, joten ne näyttävät hyviltä myös reilusti suurennettuina. Ohjelma on nyt ladattavissa ilmaiseksi Etunurkasta.

Suuret ja terävät satelliittikuvat

Map Puzzlesta saa ladattua satelliittikuvia mistä päin maailmaa tahansa, kunhan kohteen koordinaatit ovat tiedossa. Ohjelma tarvitsee tarkat pituus- ja leveysasteet, joiden avulla se ottaa ilmakuvan oikeasta paikasta. Koordinaatit löytyvät nopeasti karttapalveluista, kuten Google Mapsista, joka toimii saumattomasti Map Puzzlen kanssa. Koordinaattien syöttämisen jälkeen pitää valita kuvan koko. Kannattaa muistaa, että suuret kuvat vievät paljon tilaa tietokoneella, mutta niistä tulee veitsenteräviä ja kaikki yksityiskohdat näkyvät selkeästi. Ohjelmassa on sapluuna, jonka avulla voi varmistaa, että mitat vastaavat esimerkiksi jonkin tietyn kuvakehyksen kokoa.

Map Puzzlessa voi valita myös, kuinka läheltä maan pintaa ilmakuva otetaan. Se vaikuttaa lopputulokseen merkittävästi: Mitä suurempi numero zoom-kohdan vieressä on, sitä lähempää maata kuva otetaan ja sitä pienempi alue kuvaan mahtuu. Jos zoom-arvo on esimerkiksi 17 ja kuvan korkeus ja pituus on asetettu 2 500 pikseliksi, ilmakuvan kattaman alueen säde on kolme kilometriä. Lukuja voi testata esikatselukuvien avulla. Täydellinen kuva syntyy yleensä vain kokeilemalla. Kun olet tyytyväinen tulokseen, valitse haluamasi formaatti ja napsauta latauspainiketta. Ilmakuva tallentuu tietokoneelle ladattujen tiedostojen kansioon, josta se on valmis tulostettavaksi ja ripustettavaksi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".