Kuten tiedätte, Kotimikro on Windows-lehti, minkä vuoksi emme tyhjennä etusivua automaattisesti vain siksi, että Applen käyttöjärjestelmä, MacOS, voisi suorittaa tehtävän paremmin kuin Microsoftin Windows 10.

Sen pitää kuitenkin olla oikein. Applen käyttöjärjestelmässä on hyvä esimerkki Applen kätevistä ja helppokäyttöisistä menetelmistä. Kun olet Macin Finderin valokuvakansiossa (Resurssienhallintaa vastaava Applessa), voit vain painaa välilyöntiä, jos haluat nähdä kansion ensimmäisen kuvan täysikokoisena.

Voit siirtyä edestakaisin kansiossa näkyvien kuvien välillä näppäimistön nuolipainikkeilla. Se on salamannopea ja intuitiivinen. Onneksi Apple ei ole patentoinut tätä järjestelmänsä hienointa ominaisuutta.

Sitä varten on saatavana QuickLook-ohjelma, joka tarjoaa täsmälleen saman toiminnallisuuden Windows-tietokoneessa kuin Macissa. Voit hyödyntää sitä, kunnes Microsoft saa jokin päivä hyvän idean ja lainaa sitä Applelta, ja rakentaa vastaavan toiminnon tulevaisuuden Windowsiin.

Näppäimistö keskiössä

Miksi tämä Apple-menetelmä on oikeastaan niin älykäs verrattuna normaalisti käyttämääsi hiiren napsautukseen, jota yleensä tarvitaan valokuvan avaamiseen Kuvat-sovelluksessa? No, menetelmä siirtää hiiren työtaakan näppäimistölle, jolloin kädet ja käsivarret kuormittuvat vähemmän. QuickLook ei ole ainoa ohjelma, joka parantaa näppäimistön mahdollisuuksia. Löysimme kaksi muuta ja laitoimme kaikki kolme Etunurkkaan. Näissä kolmessa ohjelmassa on yhteistä se, että ne pitävät näppäimistösi keskiössä tehokasta tietokoneella työskentelyä varten.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".