Tietokoneen suuren ja puhelimen pienen näppäimistön välillä on valtava ero. Monille meistä matkapuhelimen näppäimistöllä kirjoittaminen on usein haastavaa – varsinkin jos kädet ovat keskimääräistä suuremmat. Onneksi pääset helpommalla, kun ota käyttöön muun kuin puhelimen oletusnäppäimistön. Sekä iPhoneen että Androidiin voi itse asentaa uusia näppäimistöjä, ja tarjolla on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja.

Kotimikron toimituksen kiistaton suosikki on kuitenkin epäilemättä Googlen tarjoama Gboard-näppäimistö. Joissakin uusissa älypuhelimissa se on jo oletusnäppäimistö, mutta esimerkiksi iPhone- ja Samsung-puhelimissa näppäimistö on ladattava ja asennettava itse, jotta sitä voi käyttää.

Tästä syystä Gboard on paras

Mutta mikä tekee Googlen näppäimistöstä niin hyvän? No ensinnäkin Gboard käyttää kehittyneitä ja automaattisia tekstin ennustus- ja korjausalgoritmeja. Toisin sanoen teet sillä paljon vähemmän oikeinkirjoitus- ja lyöntivirheitä kirjoittaessasi tekstiviestejä, sähköposteja ja muita vastaavia tekstejä puhelimellasi.

Gboard tarjoaa myös helpon pääsyn hymiöihin, gif-animaatioihin ja muihin multimediaelementteihin, mikä tekee viestinnästä eloisampaa ja hauskempaa. Näppäimistön kokoa voi myös muuttaa ja sen voi siirtää näytön sivulle, mikä helpottaa kirjoittamista yhdellä kädellä, jos puhelimessa on suuri näyttö. Olemme koonneet seuraavalla sivulla olevaan yleiskatsaukseen joitakin Gboardin parhaista ominaisuuksista, jotka saat käyttöösi, kun asennat näppäimistön matkapuhelimeesi.

Kaiken tämän lisäksi Google päivittää Gboardia säännöllisesti uusilla ominaisuuksilla ja parannuksilla, jotta näppäimistöstä tulisi entistäkin hyödyllisempi ja hauskempi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".