Sormet ovat tietokoneen ääressä jatkuvasti joko hiirellä tai näppäimistöllä. Siksi näiden lisälaitteiden on oltava laadukkaat. Näppäimistön pitää tuntua kestävältä ja mukavalta, jotta sillä voi kirjoittaa tehokkaammin. Lisätoiminnoistakaan ei ole haittaa; esimerkiksi multimediakeskus ja kätevät pikanäppäimet helpottavat työskentelyä.

Tällä kertaa testasimme kuutta uutta näppäimistöä, eikä yksikään niistä reputtanut testiä. Kaikki näppäimistöt ovat hyviä, mutta parhaat erottuvat toki joukosta. Laatu näkyy yleensä hinnassa, mutta näissä näppäimistöissä rahoille saa myös erinomaista vastinetta, sillä sekä näppäimet että toiminnallisuus ovat huippuluokkaa. Näppäimistöt eivät ole muuttuneet elinaikansa aikana paljonkaan. Niihin on kyllä lisätty jatkuvasti lisätoimintoja ja värikkäitä valoja, ja näppäimistöjä on saatavana eri kokoisina.

Muuten ne toimivat silti edelleen täysin samalla tavalla kuin ennenkin. Testivoittaja ei tosin näytä aivan samalta kuin muut näppäimistöt. Näkyvin ero voittajanäppäimistön ja kilpailijoiden välillä on numeronäppäimistö, jota ei ole yhdistetty muuhun näppäimistöön. Käyttäjä voi itse valita, kummalle puolelle numerot kiinnitetään. Numeronäppäimistön alaosassa on liukupainike, jonka avulla USB-C-liittimen saa esille halutulta puolelta. Sen jälkeen näppäimistön osat tarvitsee vain painaa kiinni toisiinsa.

Tämä ei tietenkään ole ainoa syy epätavallisen näppäimistön voiton taustalla. Myös sen näppäimet ovat erinomaiset, ja siinä on paljon käteviä lisätoimintoja ja upeita yksityiskohtia. Se on yksinkertaisesti yksi parhaista testaamistamme näppäimistöistä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".