Näppäimistön vasemmassa alakulmassa Ctrl- ja Alt-näppäinten välissä sijaitseva Windows-näppäin ei ole aina ollut osa tietokoneen näppäimistöä. Se näki päivänvalon itse asiassa vasta vuonna 1994, kun Microsoft toi markkinoille ergonomisen Microsoft Natural Keyboard -näppäimistön.

Siitä lähtien Windows-näppäin on ollut kiinteä osa lähes kaikkia näppäimistöjä. Sen ensisijainen tehtävä on avata Windowsin aloitusvalikko, mutta sitä voi käyttää paljon muuhunkin, kunhan sen pariksi ottaa näppäimistön muita näppäimiä. Tällä tavalla osana kahden näppäimen yhdistelmää sitä voi käyttää esimerkiksi Resurssienhallinnan tai Windowsin asetusten avaamiseen. Sillä voi myös avata ja sulkea ohjelmaikkunoita, sitä voi käyttää ilmoitusalueen avaamiseen ja sillä saa nopeasti esiin luettelon hymiöistä ja erikoismerkeistä.

Kunhan Windowsnäppäintä tottuu käyttämään, siitä tulee oikotie lähes kaikkeen Windowsissa, ja järjestelmän käyttö on entistä helpompaa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".