Taulutietokoneista tulee koko ajan tehokkaampia, tuulettimet eivät enää metelöi ja laitteet ovat niin keveitä, että sellaisen voi napata mukaansa minne tahansa. Näppärillä ja monipuolisilla laitteilla voi suoratoistaa elokuvia, lukea sähkökirjoja, viestejä ja uutisia ja nauttia muustakin netin tarjonnasta. Niinpä niitä suositaan tavallisten tietokoneiden sijaan yhä useammissa kodeissa.

Perinteinen tiekone on kuitenkin yhdessä asiassa yhä valovuoden edellä iPadeja ja muita tabletteja. Näppäimistönsä ansiosta tietokoneella kun on paljon helpompi kirjoittaa pitkiä tekstejä. Taulutietokoneella täytyy käyttää virtuaalista näppäimistöä, joka vie lähes puolet näyttöalasta. Kirjoittaminen on hidasta, eikä painalluksia aina tunnisteta oikein. Niinpä pelkkä sähköpostin kirjoittaminen voi olla taulutietokoneella ärsyttävä ja pitkäpiinainen kokemus. 

Ota käyttöön bluetooth-näppäimistö

Bluetooth-yhteys sallii onneksi kätevän näppäimistöratkaisun. Sillä kun voi yhdistää erilaisia laitteita toisiinsa langattomasti, ja käytännössä kaikki taulutietokoneet tukevat standardia – kuten Applen iPadit ja Android-laitteet. Niinpä taulutietokoneeseen saa liitettyä vaikkapa hiiren ja näppäimistön, jolloin laitetta voi käyttää tehokkaammin ja helpommin.

Ylimääräisen oheislaitteen kuljettaminen mukana voi tuntua hankalalta, mutta bluetooth-näppäimistöt ovat yleensä noin 25 senttiä leveitä ja noin 16 senttiä korkeita. Niinpä sellaisen voi käytännössä sujauttaa samaan suojapussiin kuin itse taulutietokoneen. Sopivan näppäimistön valittuasi se täytyy vain yhdistää – eli bluetooth-termein ’parittaa’ – omaan taulutietokoneeseen.

Ensimmäisen liittämiskerran jälkeen taulutietokone muistaa jatkossa oheislaitteen ja liittää sen automaattisesti, kun siihen kytketään virta. Sitten taulutietokonetta voi käyttää aivan kuin kannettavaa, ja siitä on paljon iloa, jos kirjoitettavana on usein pitkiä tekstejä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".