Tietokonetta käytettäessä sormet ovat näppäimistöllä lähes yhtäjaksoisesti. Siksi on myös erittäin tärkeää, että näppäimistö on hyvä ja kestävä.

Testasimme kuutta näppäimistöä, jotka ovat kaikki korkealaatuisia, mutta myös eroavat toisistaan eri tavoin. Kaikki ovat suhteellisen kalliita, mutta näppäimet ovat laadukkaita ja niiden toiminnallisuus on hyvä.

Pohjimmiltaan näppäimistöt eivät ole muuttuneet viimeisten 40 vuoden aikana: Näppäintä painetaan, ja näyttöön ilmestyy merkki. Myös yleisimmin käytettyjen näppäinten alue on pysynyt lähes samana.

Onneksi aika ei ole vielä täysin pysähtynyt: Näppäimistöt ovat nykyään täynnä edistyksellistä elektroniikkaa tutun ulkokuoren alla. Monissa parhaissa näppäimistöissä on sisäänrakennettu valo, ja valon väriä voidaan säätää yksittäin jokaiselle näppäimelle. Se ei ole pelkästään turha ominaisuus, vaan sillä voidaan näyttää esim. tiettyjen ohjelmien pikanäppäintoiminnot.

Testin kuusi näppäimistöä ovat sekoitus langattomia ja kaapelilla liitettäviä näppäimistöjä, eikä tällä ominaisuudella ollut vaikutusta testin tulokseen. Langattomissa näppäimistöissä joutuu säätämään akun vaihtamisen tai lataamisen kanssa, mutta ne tarjoavat myös enemmän vapautta. Jos käytössä on sisäänrakennettu Bluetooth-yhteys, voit käyttää näppäimistöä myös tabletilla tai puhelimella.

Näppäimistöjen uusin muotijuttu on se, että voit räätälöidä sen ulkoasua ja vaihtaa johdon ja näppäimet itse niin, että näppäimistösi näyttää juuri siltä kuin haluat. Emme kuitenkaan painottaneet tätä testissämme.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".