Siitä ei pääse mihinkään: Merkittävä ja painava syy tiedostojen katoamiseen on sekunnin epähuomio omalta puoleltasi. Sitä tapahtuu jatkuvasti, ja sitä tapahtuu meille kaikille.

Myös nykyajan Internet-ratkaisuissa, kuten Dropboxissa ja Google Drivessä on helppo napsauttaa "Kyllä" dialogiruudussa ja poistaa paljon tiedostoja pysyvästi sekä tietokoneelta että verkkotallennustilasta. Saatat uskoa, ettei se voi mennä täysin vikaan. Vaikka poistaisit tiedostosi, sinulla on kuitenkin pelastavia ohjelmia tiedostojen palauttamiseen.

Niiden toimintatapaan ei kuitenkaan kannata luottaa. Jos et huomaa virhettäsi ajoissa, tiedostot ovat peruuttamattomasti mennyttä kiintolevyltäsi.

Kiristysohjelmatkin väijyvät

Jos omat virheet eivät riitä, huomioi myös ulkopuolelta tulevat tiedostoihisi kohdistuvat uhat: kiristysohjelmat. Viime vuosina kiristysohjelmahyökkäykset ovat lisääntyneet. Tämä ikävä virus lukitsee valokuvat, asiakirjat ja muut tärkeät tiedostot, joita et saa takaisin ennen kuin olet maksanut lunnaat rosvoille.

Varmuuskopiointi voi kuitenkin onneksi olla hyvin tehokas vastalääke tälle. MiniTool ShadowMaker -ohjelman ja ulkoisen kiintolevyn avulla voit estää kiristysohjelmahyökkäyksen pahimmat seuraukset. Kiristysohjelmahyökkäykset voivat viedä tiedostoja myös ulkoisilta kiintolevyiltä, jotka on liitetty hyökkäyksen kohteena olevaan tietokoneeseen. Siksi suosittelemme, että irrotat ulkoisen kiintolevyn jokaisen varmuuskopioinnin jälkeen ja säilytät sen varmassa paikassa.

Jos käytät MiniToolin ajastettua varmuuskopiointia, saat ilmoituksen, kun on aika ottaa varmuuskopio. Sitä ei siis tarvitse muistaa itse. Suosittelemme varmuuskopioinnin ottamista käyttöön mahdollisimman pian. Lataa MiniTool ShadowMaker Free Etunurkasta, asenna se tietokoneelle ja varmista, että tiedostosi ovat turvassa ensimmäisessä varmuuskopiossasi jo tänään.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".