Varmuuskopiointi kuuluu niihin asioihin, joka tulee monilla mieleen vasta siinä vaiheessa, kun tärkeitä tiedostoja on menetetty.

Varmuuskopioita ei siis kannata jättää tekemättä minkään tekosyyn nojalla. Varmuuskopiointiohjelma kuuluukin tärkeimpiin tietokoneelle asennettaviin ohjelmiin. Tietojen säännöllisen varmuuskopioinnin avulla voi myös suojautua virus- ja kiristyshaittaohjelmien hyökkäyksen varalta sekä ohjelmistovirheiden ja kiintolevyn yllättävän hajoamisen varalta.

Tietojen tehokas suojaaminen mahdollisen tulipalon tai varkauden varalta edellyttää kuitenkin, että varmuuskopioita säilytetään kodin ulkopuolella. Ne voivat olla esimerkiksi ulkoisella kiintolevyllä, jota pidetään turvallisessa paikassa, tai sitten varmuuskopiot voi tallentaa netissä oleviin varmistuspalveluihin, kuten Microsoftin OneDriveen tai Google Driveen.

Nyt testatut varmistusohjelmat ovat maksullisia, joten ne sisältävät kehittyneempiä lisätoimintoja kuin useimmat maksuttomat varmuuskopiointiohjelmat. Lisätoimintoihin voi esimerkiksi kuulua mahdollisuus tehdä levykuva kiintolevystä, tai mahdollisuus suojata varmuuskopiot salauksella kiristyshaittaohjelmien varalta, jolloin ulkopuoliset eivät pääse käsiksi tiedostoihin.

Testivoittajassa, Acronis True Imagessa, on kutakuinkin kaikki toiminnot, joita varmistusohjelmalta voi toivoa. Ohjelmalla voi tehdä esimerkiksi levykuvan kiintolevystä, jolloin kaikki tiedot saa varmistettua.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".