Mitä teet, jos sinun on siirrettävä tiedostoja nopeasti tietokoneelta toiselle tai jos haluat siirtää vain valokuvan matkapuhelimestasi tietokoneellesi? Tai mitä teet, jos haluat käyttää budjettitaulukkoa usealla eri tietokoneella ja jopa puhelimella? Tässä tilanteessa useimmat ihmiset lähettävät itselleen sähköpostin, johon liittävät tarvitsemansa tiedostot, mutta tämä on hankalaa ja tarkoittaa sitä, että kyseisistä tiedostoista on joka kerta tehtävä uudet kopiot.

Tai ehkä käytät sen sijaan muistitikkua? Se taas edellyttää fyysistä pääsyä molempiin tietokoneisiin. Valokuvan siirtäminen matkapuhelimesta tietokoneeseen ei myöskään ole mahdollista tällä tavalla. Älykäs ja turvallinen ratkaisu on käyttää Dropboxin kaltaista verkkotallennuspalvelua. Voit tallentaa valitsemasi tiedostot verkkopalvelimelle ja säilyttää samalla identtisen kopion tiedostosta omalla tietokoneellasi (tai jopa useammalla tietokoneella). Ohjelma ja palvelu pitävät tiedostosi ovat aina ajan tasalla ja synkronoituna tietokoneissa, puhelimissa ja verkkotallennuspalvelussa.

Suora yhteys verkkoon

Dropboxin asennuksen yhteydessä luodaan resurssienhallintaan oma erillinen Dropbox-kansio. Kansio toimii periaatteessa kuten mikä tahansa muu tietokoneen kansio, mutta sillä on yksi keskeinen ero muihin: kun tallennat tiedostoja kansioon, tiedostot synkronoidaan välittömästi Dropbox- tilillesi ja tallennetaan tiliisi liitetylle verkkopalvelimelle.

Voit käyttää tiedostoja myös avaamalla Dropboxin toisella tietokoneella tai matkapuhelimellasi. Synkronointi voidaan suorittaa automaattisesti valituille tiedostoille tai kansioille, jolloin Dropboxin tallennustila toimii tärkeiden tiedostojen varmuuskopiona. Dropboxiin ei voi varmuuskopioida koko tietokonetta, mutta jos sinulla on kansioita, joissa on esimerkiksi pankin asiakirjoja tai vaikkapa reseptikokoelma, voit helposti käyttää Dropboxia tiedostojen varmuuskopiointiin.

Kirjaudu sisään kaikkialta

Dropbox-kansioon laitetut tiedostot ja kansiot voi avata ja niitä voi hakea millä tahansa tietokoneella. Voit myös ladata matkapuhelimeen Dropbox-sovelluksen, joka toimii sekä iPhonessa että Androidissa. Sovelluksessa näet kaikki Dropboxiin tallennetut tiedostot ja voit ladata ne matkapuhelimeen. Voit tallentaa myös matkapuhelimesi valokuvat ja videot Dropboxiin.

Heti kun tiedostot on ladattu palveluun, ne ovat valmiina tietokoneen kansiossa. Tietokoneelle Dropbox on saatavilla sovelluksena ja verkkopalveluna. Voit käydä Dropboxin kotisivulla ja kirjautua tilillesi. Selainversiossa voit siirtää, katsella ja hakea tiedostoja aivan kuten puhelimessa ja tiedostojenhallinnassa. Voit käyttää tiedostojasi mistä tahansa, kunhan sinulla on Dropbox-tili ja verkkoyhteys.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".