Tietokoneen tiedostoista varmuuskopiota tehdessä tarjolla on kaksi tapaa: Varmuuskopion voi tallentaa paikallisesti, jolloin se tehdään yleensä tietokoneeseen liitettyyn ulkoiseen kiintolevyyn. Toinen vaihtoehto on käyttää esimerkiksi KotiMikron tilaajille maksutonta Keepit-tallennuspalvelua,

Google Drive -palvelua tai jotakin muuta verkon lukuisista tallennuspalveluista. Molemmat menetelmät ovat yhtä varmoja, joten niistä voi käyttää itselle sopivampaa tapaa. Tallennustilan määrä on ratkaisevassa asemassa, sillä kookkaat tiedostot täyttävät nopeasti verkon tallennuspalvelujen maksutta tarjoaman tilan. Ulkoiseen kiintolevyyn mahtuu tiedostoja ainakin teratavun tai kahden ellei useammankin verran.

Silloin varmuuskopiointia voi jatkaa vuosikausia tallennustilaa murehtimatta. Varmuuskopioinnin vaivattomuus on sekin tärkeää, sillä tiedostot pitäisi saada turvaan mahdollisimman helposti. Sekä paikallisen että verkkovarmennuksen voi onneksi toteuttaa sujuvasti. Suosittelemme kiintolevylle varmistamiseen oivallista Paragon Backup & Recovery -ohjelmaa, joka oli paras viimeisimmän suurtestin kahdesta ilmaisesta ohjelmasta. Sen käyttäminen sujuu vaivatta keneltä vain. Ulkoinen kiintolevy täytyy vain liittää tietokoneeseen, niin varmuuskopio tehdään automaattisesti.

Ohjelman voi määrittää tekemään kopion vaikka kerran kuukaudessa. Entä huolestuttaako tallennustilan riittävyys? Jos tiedostoja on vaikkapa sata gigatavua, niin teratavun levy täyttyisi alle vuodessa. Huoleen ei ole onneksi syytä. Paragon Backup & Recovery tekee niin sanotun osittaisen varmuuskopion, johon liitetään vain vastikään muokatut tiedostot. Siten voi säästää tallennustilaa, mutta kaikki tiedot voi silti palauttaa ulkoiselta levyltä, jos tietokoneelle sattuu jotain.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".