Verkkotallennustila tuo varmuuskopiointiin ylimääräisen turvakerroksen. Jos tärkeät asiakirjat ovat ulkoisella kiintolevyllä samassa huoneessa kuin tietokone, molemmat voivat tuhoutua tai tulla varastetuiksi samalla kerralla. Siinä tapauksessa arvokkaat tiedostot ovat lopullisesti mennyttä.

Jos tiedostoista sen sijaan on varmuuskopiot Google Drivessa tai muussa verkkotallennuspalvelussa, sisällöt ovat tallessa turvallisessa datakeskuksessa, jossa ne varmuuskopioidaan automaattisesti ja josta ne voidaan vikatilanteessa palauttaa. Verkkopalveluihin kopioituja tiedostoja voi käyttää missä tahansa. Lisäksi niihin voi varmuuskopioida automaattisesti myös puhelimen sisällön. Se on kätevää, sillä monilla on puhelimella yhä enemmän ja enemmän kullanarvoisia tietoja.

Verkkopalvelun ansiosta esimerkiksi kuvia on helpompi jakaa muille, koska siinä tapauksessa riittää, että vastaanottajalle lähettää sähköpostitse pelkän linkin. Viestien liitteenä voi siis olla todella suuria tiedostoja. Kaikki testatut palvelut tarjoavat ilmaista tallennustilaa, jotta toimintoja voi kokeilla ennen valintaa. Jos tila käy liian ahtaaksi, muutaman teratavun verran lisätilaa saa suhteellisen edullisella vuosimaksulla. Monesti maksu sisältää myös joitakin lisäominaisuuksia. Esimerkiksi OneDriven suuremman tallennustilan mukana saa Microsoft Officen käyttöoikeuden.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".