Kotimikron edellisessä numerossa nimesimme DaVinci Resolven parhaaksi ilmaisohjelmaksi videoiden editointiin tietokoneella. Valinnallemme oli useita syitä. Vaikka ohjelma on ilmainen, se on täynnä pitkälle kehitettyjä videoneditointityökaluja, joiden käyttäminen on aloittelijallekin varsin helppoa.

DaVinci Resolvessa voit muun muassa jakaa leikkeitä useisiin osiin, yhdistää niitä toisiinsa graafisilla siirtymillä ja säätää ääntä ja värejä pienintä yksityiskohtaa myöden. Voit myös lisätä videoihin efektejä, suodattimia, musiikkia ja tekstejä sekä tehdä paljon muuta. Ohjelma on ladattavissa verkkosivuiltamme kaikkine työkaluineen täysin ilmaiseksi.

Videoita kaikkiin tarpeisiin

Joistakin tehosteista joutuu maksamaan erikseen, mutta ripauksella luovuutta ja teknistä osaamista voi maksullisetkin efektit itse asiassa luoda itse ilmaisia työkaluja käyttäen. Kun video on editoitu valmiiksi, voi Da- Vinci Resolvella viedä sen useisiin eri tiedostotyyppeihin ja resoluutioihin. Voit valita ohjelmassa olevista valmiista malleista sopivan tai säätää itse haluamasi resoluution ja tiedostomuodon.

Näin saat muokattua kännykällä kuvatut kotivideosi sellaiseen muotoon ja resoluutioon, joka näyttää hyvältä suurella, nykyaikaisella näytölläkin. Niinpä voit vaikka kutsua koko perheen katsomaan videoitasi isolta televisioruudulta. Oppaassamme näytämme, miten perustyökaluja käytetään lyhyen videon leikkaamiseen.

Erikoistehosteita on vaikea esitellä painettuna, joten tämän artikkelin video on ladattu osoitteeseen kotimikro.fi/videoedit. Sieltä näet, miltä lopputulos näyttää.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".