Valitsimme muutama numero sitten DaVinci Resolve -videoeditointiohjelman yhdeksi maailman parhaista ilmaisista tietokoneohjelmista. Tämä artikkeli toimii sen kattavana käyttöohjeena.

Omien videoiden kuvaaminen vaati aiemmin videokameran tai kalliin digitaalikameran, mutta nykyään useimmilla on jo erinomainen kamera puhelimessaan.

Tarve videoiden muokkaamiselle on myös kasvanut vuosien mittaan. Ennen kuin omaa videoleikettä kehtaa näyttää muille, siitä on lähes aina leikattava pois lyhyempiä tai pidempiä jaksoja.

Sen sijaan, että näyttäisit 10 lyhyttä videoleikettä Lapissa vietetyltä pääsiäislomalta, voit koota niistä huolellisesti suunnitellun videon, jota perheesi katselee mielellään. Videoiden editointiohjelmien tarjonta on laajempi kuin koskaan ennen, mutta niiden laadussa on suuria eroja.

Etunurkasta ladattava DaVinci Resolve on ohjelma, jota myös ammattilaiset käyttävät. Ilmaisversio sisältää kaikki maksullisen version ominaisuudet. Ainoa rajoitus on, että tiettyjen tehosteiden käyttäminen edellyttää maksullista Studio-versiota.

Käytettävissä on kuitenkin niin paljon ilmaisia tehosteita, että tätä rajoitusta tuskin huomaa. Kun olet muokannut videoleikkeitä DaVinci Resolvessa, ne ansaitsevat saada laajemman yleisön ja tulla näytetyiksi suuremmalta näytöltä – esimerkiksi koko perheelle television kautta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".