Joka ikinen kone hidastuu vuosien myötä niin, että Windowsin ja ohjelmien käynnistäminen kestää yhä kauemmin. Odottelu on ärsyttävää, ja mieleen voi tulla kokonaan uuden koneen hankkiminen. Rahoja ei silti välttämättä tarvitse tuhlata uuteen koneeseen, sillä vanhaankin saa vielä vauhtia melko vähällä vaivalla.

Tietokoneen hidastumiseen on useita eri syitä: Windowsin ja muiden ohjelmien automaattinen päivittäminen on yksi syypäistä, sillä järjestelmästä tulee koko ajan monimutkaisempi ja se syö yhä enemmän koneen suorituskykyä. Konetta voivat hidastaa myös palvelut ja ohjelmat, jotka käynnistyvät yhdessä Windowsin kanssa, sekä myös selaimen työkalurivien kaltaiset apuohjelmat. Tietokonetta voi onneksi piristää muutamalla eri tavalla, ja perehdymme tällä kertaa niistä ilmeisimpiin.

Laitteistoa ei voi päivittää ilmaiseksi, mutta vähälläkin rahalla saa konepellin alle lisää potkua. Kerromme myös pari vinkkiä Windowsin siivoamiseen ja virittämiseen niille, jotka eivät haluaisi tarttua ruuvimeisseliin. Ne eivät toki tee tietokoneesta tuttavapiirin tehokkainta, mutta suorituskykyä saa kuitenkin hiukan lisää.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".