Tietokoneella työskentely voidaan jakaa karkeasti kahteen osaan: tavanomaiseen käyttöön ja poikkeuksellisiin tehtäviin. Tavallisena, keskimääräisenä päivänä käytät konetta tavanomaiseen tapaan. Saatat selata internetiä, lähettää muutaman sähköpostiviestin, katsella YouTube-videoita, näpelöidä Windowsin asetuksia ja käyttää muutamia ohjelmia eli tehdä sitä sun tätä.

Tämä tavanomainen käyttö ei rasita suoritinta, muistia tai näytönohjainta kovin paljon. Yleensä tietokoneesi tuntuu nopealta ja toimii hyvin – ainakin jos se on suhteellisen uusi ja tehokas. Poikkeuksellisissa tietokonetehtävissä tilanne muuttuu. Kuvittele esimerkiksi, että sinun on leikattava suuria videopätkiä yhteen videoeditointiohjelmalla.

Videoeditointi on tunnetusti yksi tehtävistä, jotka todella vaativat paljon tietokoneen prosessorilta ja muilta laitteilta. Toinen tunnettu esimerkki on Adoben kuvankäsittelyohjelma Photoshop. Kun muokkaat videoita tai käsittelet suuria valokuvatiedostoja, tietokoneen kapasiteetti on usein äärirajoilla, ja sen teho voi vain loppua kesken.

Käytä WinToysia erityistehtävissä

WinToys-ohjelma, jonka esittelemme tässä artikkelissa, pääsee oikeuksiinsa akuuteissa ja poikkeuksellisissa tilanteissa. Mikäli käytät tietokonettasi ainoastaan tavanomaisiin tehtäviin, WinToysin monipuoliset asetukset tuskin muuttavat havaittavasti mitään – samaan tapaan kuin autossa ei ole mainittavaa hyötyä kuudennesta vaihteesta, jos sillä ajellaan tasaisesti kylätiellä.

Lisäpotku on tarpeen vasta, kun tietokonetta pitää käyttää vauhdikkaasti kuin autoa moottoritiellä.

Vältä ohjelmien kaatuminen

Paineenalaisissa tilanteissa saattaa käydä niin, että ohjelma, johon olet täysin keskittynyt, takkuilee, on hidas tai kaatuu kokonaan. WinToys voi auttaa sinua välttämään tällaiset tilanteet ottamalla ohjelman käyttöön resursseja kaikista tietokoneessa käynnissä olevilta prosesseista sekä muilta ohjelmilta. Lopputuloksena on toivottavasti tärkeän ohjelman sujuva ja saumaton käyttökokemus.

Tietenkin tämä riippuu myös tietokoneen laitteiden laadusta ja erityisesti prosessorista. Huomaa myös se, että monet Win- Toysin asetuksista on itse asiassa suunnattu tietokonepelaajille, jotka haluavat, että heidän raskaat, resursseja vaativat räiskintäpelinsä saavat täyden huomion tietokoneen komponenteilta. Siksi ohjelmassa on paljon viittauksia pelaamiseen, vaikka itse käyttäisitkin sitä johonkin aivan muuhun tarkoitukseen.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".