Joka ikisellä kerralla tietokonetta käyttäessä Windowsin niin sanottuun rekisteritietokantaan lisätään uusia merkintöjä. Kyseessä on kattava luettelo kaikista mahdollisista Windowsin asetuksista.

Rekisteri ei kuulu niihin Windowsin toimintoihin, jotka tyrkyttävät itseään esille, mutta se huolehtii lähes kaikesta mahdollisesta konepellin alla tapahtuvasta. Yleensä Windows muokkaa rekisteriä itse – vaikkapa silloin, kun koneeseen asennetaan uusi ohjelma. Windows kerää tietoa siitä, miten ohjelma yrittää kommunikoida ja millä tavalla se käsittelee tietokoneen tarpeellisia toimenpiteitä.

Rekisteri toimii yleensä moitteetta niin, että ohjelmia ja Windowsia voi käyttää ongelmitta. Silloin tällöin rekisteriin pääsee kuitenkin pujahtamaan virheitä. Jokin ohjelma on esimerkiksi saatettu poistaa tietokoneesta, mutta rekisteri voi luulla yhä sen olevan käytössä.

Siivoa rekisteri turvallisesti

Virheiden johdosta Windows hidastuu, sillä rekisterin tietojen lukeminen kestää kauemmin. Joskus virheistä seuraa myös turhauttavia toistuvia ilmoituksia. Koneeseen kirjautuessa saattaa näkyä virheilmoitus, joka on sisällöltään sellaista kapulakieltä, että vain ani harva pääsee itse virheestä eroon.

Ashampoo Registry Cleaner 2 -ohjelmalla virheet saa onneksi korjattua turvallisesti. Se paikantaa ne rekisterin kohdat, jotka ovat jääneet tarpeettomiksi tai ovat muutoin muokkaamisen tarpeessa.

Siivousurakan jälkeen tietokone toimii selvästi sutjakammin.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".