Millainen on täydellinen tietokone? Monien mielestä se on vasta kaupasta ostettu uusi ja nopea kone, jonka kaikki tekniset ominaisuudet ovat huippuluokkaa ja johon on asennettu upouusi Windows-järjestelmä. Sellaisen tietokoneen haluaisi varmasti jokainen, mutta kaikilla ei välttämättä ole moiseen varaa.

Voimme luultavasti olla yhtä mieltä myös siitä, ettei hidas tietokone ole täydellinen tietokone, sillä mikään ei pilaa käyttökokemusta yhtä totaalisesti kuin odottelu. Nopeusvaatimusten lisäksi itse kullakin on oma määritelmänsä hyvästä tietokoneesta. Tavoitteena on toisin sanoen nopea tietokone, jossa Windowsin asetukset on määritetty optimaalisesti ja oman maun mukaan.

Asetukset optimaalisiksi

Ashampoo WinOptimizer -ohjelma auttaa täyttämään molemmat edellä mainitut vaatimukset. Ensinnäkin sen avulla voi optimoida tietokonetta siivoamalla tiedostot ja asetukset järjestykseen. Se nopeuttaa tietokoneen toimintaa.

Sen jälkeen voi siirtyä syvemmälle ohjelman asetuksiin ja etsiä kohdat, joilla voi oikeasti vaikuttaa tietokoneen suorituskykyyn. Tällaisia tietokonetta optimoivia toimia ovat esimerkiksi kohdevalikon ja Työpöydän siivoaminen, lisäresurssien jakaminen tärkeimmille ohjelmille ja akun kohdennettu säästäminen silloin, kun kannettavaa tietokonetta ei ole kytketty verkkovirtaan. Ashampoo WinOptimizer 2022 on täysin yhteensopiva Windows 11:n kanssa.

Tämä tarkoittaa, että kaikki muutokset, jotka ohjelmassa tehdään tämän artikkelin ohjeiden mukaisesti, astuvat voimaan myös uusimmassa Windows-versiossa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".