Ajoittain voi vaikuttaa siltä kuin tietokoneella olisi oma tahto, joka ei välttämättä vastaa käyttäjän toiveita. Tunne on sama riippumatta siitä, onko koneella Windows 10 vai 11. Tietokoneen omapäisyys johtuu osittain siitä, että Microsoft ja ohjelmia kehittävät yritykset muuttavat asetuksia jatkuvasti ilmoittamatta asiasta käyttäjille. Hyvä esimerkki on kohdevalikko, johon kerääntyy pyytämättä kasapäin erilaisia valikkokohtia.

Tietokoneen hallinnan palauttaminen omiin käsiin edellyttää, että se huolletaan aika ajoin. Paras apulainen tähän tarkoitukseen on optimointiohjelma, esimerkiksi Ashampoo WinOptimizer 2023, jonka lehtemme lukijat voivat nyt ladata ilmaiseksi. Ashampoo WinOptimizer tarjoaa ”yhden napsautuksen ratkaisun”, joka optimoi tietokoneen muutamassa minuutissa.

Suosittelemme tekemään optimoinnin vähintään kerran kuukaudessa, jotta tietokone pysyy huippukunnossa. Lisäksi ohjelmassa on yli 25 erikoismoduulia. Seuraavilla sivuilla esittelemme vaihe vaiheelta tärkeimmät toimet, joilla Windowsin saa mukautettua omien toiveiden mukaiseksi. Huolehdi niistä jo tänään, niin saat huomattavasti paremman tietokoneen alle puolessa tunnissa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".