KotiMikron lukijat ovat saaneet käyttöönsä erilaisia apuohjelmia, joilla voi puhdistaa tietokoneen huippukuntoon, vauhdittaa käynnistystä tai siivota kiintolevyltä turhia tiedostoja. Olemme silti tarjonneet vain harvoin ohjelmia, joissa kaikki optimointitoiminnot on koottu yhteen pakettiin – mutta nyt tarjolla on Ashampoo WinOptimizer 2020, jonka voi ladata Etunurkka-palvelusta.

Kuulostaako nimi ”WinOptimizer” jotenkin tutulta? Se ei ole ihme, sillä olemme suositelleet ohjelmaa aiemminkin – viimeksi vuonna 2018, jolloin WinOptimizer 2018 oli ladattavissa Etunurkassa. Päätimme neuvotella työkalun uuden version saamisesta lukijoiden käyttöön, sillä ohjelmaa on paranneltu edellisen esittelykerran jälkeen monin tavoin.

Upouusi WinOptimizer 2020 on suunniteltu nimenomaan Windows 10:n tuoreimpien päivitysten mukaiseksi, ja samalla ohjelman ulkoasua on kohennettu niin, että sen käyttö sujuu aiempaa jouhevammin.

Ohjelmaan on muun muassa lisätty kätevä sisällysluettelo kaikkine toimintoineen, ja jo aloitusikkunassa voi tehdä pikaisen tarkistuksen tietokoneen kunnosta. Ashampoo-yhtiö kertoo suunnitelleensa ohjelman uudelleen aivan alusta alkaen, jotta se toimisi entistä nopeammin mutta kuormittaisi silti vähemmän tietokoneen suorituskykyä – kuten rajallista käyttömuistin määrää.

WinOptimizerin vuoden 2020-versioon on myös päivitetty kokonaan uusia toimintoja. Windowsin järjestelmän palauttamiselle on laadittu oma aputoimintonsa, ja erillisellä työkalulla voi palauttaa vahingossa poistettuja tiedostoja.

Uutuutena on tarjolla myös tiedostojen salaaminen, ja ohjelmien asennusten poistotoiminto on uudistettu kokonaan. Päivitetyssä WinOptimizerissa on yli 80 upouutta täsmätyökalua, joten ohjelmaan kannattaa todellakin perehtyä.

WinOptimizer 2020 tarjoaa lukijalle valtavan määrän apuvälineitä, jotka kaikki on tarkoitettu Windowsin toiminnan tehostamiseen. Artikkelissa keskitytään ohjelman niihin ominaisuuksiin, joilla voi tuunata tietokoneesta nopeamman ja vakaamman ja tyhjentää kiintolevyä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".