Nykyisin kannettavia tietokoneita voi ostaa alehintaan monista suurista supermarketeista.

Tämäntyyppiset tietokoneet täyttävät useimpien tarpeet, mutta niistä myös monesti huomaa, missä on säästetty. Edullisen hinnan syynä voi olla hieman hidas prosessori, pienikontrastinen näyttö tai edullinen näppäimistö.

Näin ei kuitenkaan ole testaamassamme kuudessa kannettavassa, jotka esittelemme seuraavilla sivuilla. Ne maksavat hieman enemmän, mutta niiden suorituskyky on suuri, joten voit käyttää niitä ongelmitta esim. videoiden editointiin ja pelaamiseen. Vaikka niille on yhteistä korkea hinta, ne ovat kuitenkin hyvin kaukana toisistaan.

Esimerkiksi MSI GF65 on pelitietokone, jossa on nopea näytönohjain ja hienot valot näppäimistön erinomaisissa painikkeissa. Toisessa ääripäässä on Huawei Matebook 14, joka muistuttaa Applen tyylikkäitä MacBookeja. Matebook 14 on ennen kaikkea ohut ja kevyt tietokone, joka kulkee kätevästi mukanasi kaupungilla.

Vaikka kaikissa kuudessa tietokoneessa on suhteellisen suuret näytöt, testiin osallistujien joukkoon mahtui myös yksi 2-in-1-tietokone. Dynabook Portégé X30W on monipuolinen tietokone, jossa näytön voi taittaa näppäimistön taakse, jolloin tietokonetta voi käyttää suurikokoisena tablettina. Portégé X30W on onneksi ohut, joten se ei ole juurikaan painavampi kuin suurimmat iPadit. Sitä voi hyvin käyttää tablettina pitkän aikaa käsien rasittumatta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".