Arki voi olla joskus stressaavaa, jos jokin tärkeä asia pitää hoitaa kannettavalla ilman verkkojohtoa: sähköposti pitäisi ennättää muotoilla valmiiksi, mutta kello tikittää ja akun varauksen mittari ilmoitusalueella hupenee hupenemistaan.

Kannettavan kanssa voi toki työskennellä missä vain toisin kuin pöytäkoneella, mutta siitä ei ole iloa, jos akun varaus pääsee loppumaan kesken kaiken. Paniikkiin ei ole onneksi mitään syytä, kunhan kannettavaa käytetään järkevästi. Akunkestoa voi pidentää itse asiassa monilla eri valinnoilla. Windows tarjoaa myös oman työkalunsa akun varauksen säästämiseen, ja sitä täydentävät näiden sivujen vinkkimme, joilla voi lykätä väistämätöntä hiukan tuonnemmaksi.

Esimerkiksi käytössä olevat ohjelmat ja tapa käyttää niitä vaikuttavat myös akunkestoon – ja joitakin oheislaitteita voi myös säätää kuluttamaan tavallista vähemmän virtaa. Akun säästämiseen tarkoitetut vinkit voi jakaa kahteen luokkaan: saman tien tepsiviin nikseihin sekä niihin, jotka auttavat pitämään akun pitkään toimintakykyisenä.

Tässä jutussa tarjotaan molempia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".