Kannettava tietokone on todennäköisesti yksi kalleimmista laitteistasi. Hyvä tietokone voi helposti maksaa tuhat euroa ja enemmänkin.

Oletpa maksanut tietokoneestasi satasia tai tuhansia euroja, on kuitenkin todella harmittavaa, jos se rikkoutuu. Vielä enemmän harmittaa, jos olet itse syyllinen tietokoneen rikkoutumiseen. Kyse on muustakin kuin rahasta. Saatat samalla myös menettää arvokkaita valokuvia, asiakirjoja ja muita tiedostoja, jotka katoavat pysyvästi, jos esimerkiksi tietokoneen kiintolevy on vaurioitunut tietokoneen vääränlaisen käsittelyn vuoksi.

Kannettavat tietokoneet rikkoutuvat helpommin kuin tavanomaiset pöytäkoneet. Koska kannettavia tietokoneita kuljetetaan jatkuvasti mukana, ne ovat erityisen alttiita fyysisille vahingoille. Kannettavat tietokoneet ovat myös kevyempiä ja vähemmän vankkoja, joten tietokoneen osat vahingoittuvat helpommin vahingossa.

Vältettäviä virheitä

Tuurilla on luonnollisestikin tekemistä kannettavan tietokoneen rikkoutumisen kanssa. Kannettava tietokoneesi saattaa vain pudota vahingossa käsistäsi ja sitä on vaikea estää, mutta tietokoneen vaurioituminen siksi, että nostelet sitä jatkuvasti väärällä tavalla, ei ole enää vahinko. Se on samalla yksi monista tavallisista kannettavan tietokoneen käyttäjien tekemistä virheistä, jotka voivat vahingoittaa tietokonettasi.

Kannettava tietokone voi vaurioitua myös, jos sitä ladataan väärin, se jätetään pitkäksi aikaa aurinkoon tai jsen kantta ei suljeta oikein. Saatat myös laittaa raskaita esineitä suljetun kannettavan päälle, tai leivänmuruja tai likaa voi päästä mekaanisiin osiin ja vaurioittaa näppäimistöä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".