Windows 11 on erinomainen syy päivittää vanha tietokone uudempaan. Seuraavilla sivuilla esiteltävissä kannettavissa tietokoneissa Windows 11 -käyttöjärjestelmä on joko valmiina tai ainakin esiasennettuna tietokoneen SSD-tallennustilaan. Testatut tietokoneet ovat ominaisuuksiltaan hyvin erilaisia.

Osa on suuria ja todella nopeita. Toiset ovat pieniä ja kevyitä, ja ne voi muuntaa tabletiksi kääntämällä näytön tietokoneen taakse. Windows 11 huolehtii jopa näppäimistön poistamisesta käytöstä. Sen jälkeen tietokonetta voi ohjata sormin aivan kuin tavallista tablettia. Testissä oli mukana myös hyviä pelitietokoneita. Ja jos kannettava pystyy pyörittämään uusimpia 3D-pelejä, se selviää lähtökohtaisesti lähes mistä tahansa. Kannettavaa tietokonetta ostaessa saa yleensä sen, mistä maksaa.

Hinta näkyy suoraan prosessorin nopeudessa, tallennustilan koossa sekä näytön ja näppäimistön laadussa. Useimmista kannettavista tietokoneista on saatavana useita eri kokoonpanoja, joten tarpeettomista ominaisuuksista ei tarvitse välttämättä maksaa. Saman mallin eri versioissa voi olla eroja esimerkiksi prosessorissa, näytönohjaimessa, RAM-muistissa ja tallennustilassa. Kokonaissuorituskyky voi siis vaihdella riippuen siitä, kuinka kallis versio ostoskoriin päätyy.

Ominaisuuksiin kannattaa tutustua huolellisesti ennen maksamista, jotta ostos on varmasti omiin tarpeisiin sopiva. Ominaisuuksiin voi perehtyä KotiMikron Testinurkka- sivustolla, ja tietokoneen testaaminen käytännössä ennen ostopäätöksen tekemistä on aina hyvä idea.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".