Kannettaviin tietokoneisiin pätee sama sääntö kuin moniin muihinkin asioihin: sitä saa, mistä maksaa. Seuraavilla sivuilla esitellyt testikoneet maksavat ehkä hieman keskimääräistä enemmän, mutta korkeammalle hinnalle saa myös kunnolla vastinetta. Näistä neljästä kannettavasta tietokoneesta on oikeastaan vaikea löytää mitään moittimista. Ne ovat varsin houkuttelevia koneita, joissa ei ole säästelty.

Lähes kaikki sisäiset komponentit, näyttö, kotelo ja näppäimistö ovat parempia kuin halvemmissa kannettavissa tietokoneissa. Testitietokoneemme soveltuvat parhaiten erilaisiin toimistotehtäviin, mutta HP:n kandidaatilla onnistuuu myös pelaaminen, sillä siinä on erinomainen näytönohjain. Lenovon testivoittaja on sekä nopea että kevyt. Sen nopeus on omaa luokkaansa, ja se painaa vähemmän kuin litra maitoa. Toivosta ei kannata luopua, vaikka testimme tietokoneiden hinnat vaikuttaisivat vähän liian korkeilta. Kannettavista tietokoneista on usein saatavana useita erilaisia kokoonpanoja.

Hintaa saa laskettua esimerkiksi valitsemalla hieman hitaamman prosessorin tai puolet vähemmän RAM-muistia. Kannettavat tietokoneet ovat eittämättä kalliita, eikä kenenkään kannata tuhlata rahojaan malliin, jonka tekniset ominaisuudet ovat todellista tarvetta selvästi paremmat. Testasimme näitä tietokoneita perusteellisesti, jotta voisit varmasti luottaa arvioihimme. Muista kuitenkin, että uutta tietokonetta on ennen ostamista aina hyvä käydä katsomassa ja kokeilemassa myymälässä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".