Kävin äskettäin lomalla Islannissa ja otin reissussa yhteensä 144 digitaalista valokuvaa. Kun palasin kotiin, setäni pyysi minua lähettämään hänelle kaikki matkan aikana ottamani kuvat. Halusin tietenkin täyttää setäni toiveen, mutta en tiennyt, miten ihmeessä tekisin sen käytännössä.

Setäni IT-taidot eivät ole maailman parhaat. Hän ei käytä Dropboxia, Google Kuvat -palvelua, WeTransferia, One- Drivea tai muita vastaavia tiedostonjakopalveluja. Pitäisikö minun todellakin varata tuntikausia kuvien lähettämiseen lukemattomissa erillisissä sähköpostiviesteissä? Kyseinen ratkaisu on yleensä melko turhauttava. Kuvien liittäminen sähköpostiviestiin voi kestää kauan, ja sähköpostipalvelun kapasiteetti on aina rajallinen. Ensimmäisen viestin jälkeen on aloitettava uusi, eikä siinä vaiheessa välttämättä enää muista, mitkä kuvat ovat vielä lähettämättä.

Samat kuvat saattavat lähteä vastaanottajalle useita kertoja, eikä kokonaisuudessa silloin enää ole päätä eikä häntää. Islannin-matkani jälkeen päätin, etten halua käydä moista haastavaa ja työlästä prosessia läpi. Ratkaisun ongelmaani sain nerokkaasta Ashampoo Photo Mailer -ohjelmasta, joka lähetti kuvat puolestani vaivatta ja täysin automaattisesti.

Säästä aikaa, vaivaa ja rahaa

Ashampoo Photo Mailer on suunniteltu lähettämään sähköpostitse satoja valokuvia. Käyttäjän ei tarvitse sormeaan nostaa. Ennen lähettämistä on vain valittava lähetettävien kuvien laatu. Tarjolla on neljä laatutasoa. Valitusta tasosta riippuen ohjelma muokkaa kuvia automaattisesti ja jakaa ne tarpeeksi monen sähköpostiviestin liitteiksi. Jos ohjelman kautta lähetetään esimerkiksi sata valokuvaa, sähköpostiviestejä tarvitaan korkeimmalla laatutasolla tietysti enemmän kuin alhaisimmalla laatutasolla. Lähettäessäni Islannin-kuvia valitsin heikoimman laatutason.

Setäni sai seitsemän sähköpostiviestiä täynnä valokuvia tulivuorista ja hevosista. Lähetin kuvat Outlook-tililtä, jossa pitää tehdä ennen ohjelman käyttöä erityisiä asetuksia. Ashampoo Photo Mailer tarvitsee nimittäin luvan sähköpostiviestien lähettämiseen Outlooktililtä. Asetuksia on onneksi helppo säätää, ja tässä artikkelissa näytämme vaihe vaiheelta, miten se tehdään. Ashampoo Photo Mailer on ladattavissa maksutta Etunurkasta. Sinun ei tarvitse kuin rekisteröityä käyttäjäksi, ellei sinulla ole Ashampoo-tiliä entuudestaan. Kun asetukset on määritetty ja ohjelma on valmis käytettäväksi, ainoa tehtäväsi on valita, mitkä kuvat lähetetään. Ohjelma hoitaa loput.

Itse päätin lähettää kaikki Islannissa ottamani valokuvat, ja jo alle kolmen minuutin kuluttua kaikki kuvat olivat setäni sähköpostilaatikossa valmiina ladattavaksi tietokoneelle.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".