Jotkut pitävät Windowsin tummasta teemasta, hillitystä taustasta ja siististä Työpöydästä.Toisia puolestaan miellyttää vaalea teema, värikäs tausta sekä kaoottinen ja sekalainen Työpöytä, jossa kansiot, tiedostot ja ohjelmat ovat yhdessä suuressa sekasotkussa.

Tässäkin asiassa ihmiset ovat erilaisia, ja hyvä niin. Yhteiskäytössä olevalla tietokoneella erilaiset mieltymykset voivat kuitenkin johtaa ärtymykseen ja turhautumiseen, kun useat henkilöt käyttävät vuorotellen samaa konetta ja yrittävät päästä sopuun siitä, miltä sen pitäisi näyttää ja miten sitä pitäisi käsitellä.

Onneksi ongelman voi ratkaista varsin helposti niin, että jokainen käyttäjä saa lähes oman tietokoneen, jonka asetukset kukin voi määrittää haluamallaan tavalla. Windowsin asetuksissa on nimittäin mahdollista luoda samalle tietokoneelle useita käyttäjäprofiileja.

Onnistuu muutamassa minuutissa

Oman tilin ansiosta jokainen käyttäjä voi itse valita omat asetuksensa sekä Työpöydälle taustakuvan ja käytetyimmät ohjelmat. Se käy nopeasti ja varsin helposti. Uuden käyttäjäprofiilin luominen tietokoneelle vie vain muutaman minuutin. Tämän artikkelin esimerkissä uusi käyttäjä luodaan ilman Microsofttiliä. Käyttäjän voi kuitenkin lisätä myös Microsoft-tilin avulla, ja tarvittaessa paikalliselle tilille voi myöhemmin lisätä Microsoft-tilin.

Se mahdollistaa esimerkiksi tiedostojen synkronoinnin One- Driven kanssa ja helpottaa Wordin sekä Microsoftin muiden työkalujen käyttöä verkossa. Tässä artikkelissa käsittelemme käyttäjien lisäämistä Windows 10 -käyttöjärjestelmässä. Myös Microsoftin uuden Windows 11 -käyttöjärjestelmän omistajien kannattaa jatkaa lukemista, sillä käyttäjien lisääminen, hallinta ja poistaminen tapahtuu molemmissa käyttöjärjestelmissä suunnilleen samalla tavalla. Seuraavien sivujen ohjeita voi asetuksiin siirtymisen jälkeen seurata, vaikka käytössä olisi Windows 11.

Profiileja kannattaa ryhtyä lisäämään saman tien, jotta koneen käyttäjät pääsevät nauttimaan muutoksen mukanaan tuomista eduista mahdollisimman pian.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".