Microsoft on jälleen kerran nostanut rimaa sen suhteen, mihin tietokoneisiin Windows 11:n saa asentaa.

Tulevassa Windows 11 24H2 -päivityksessä tietokoneen prosessorin on täytettävä vielä yksi vaatimus. Se on POPCNT-käsky, joka auttaa suoritinta laskemaan ykkösten määrän binäärimuodossa.

Vielä ei tiedetä, miksi Windows 11 24H2 vaatii juuri tätä, mutta sillä saattaa olla jotain tekemistä Microsoftin tekoälyyn keskittymisen kanssa.

WhyNotWinAI:n avulla voit nopeasti tarkistaa, kykeneekö tietokoneesi prosessori suorittamaan tämän ratkaisevan tärkeän käskyn, jotta voisit asentaa 24H2-päivityksen.

Tee näin:

1: Käynnistä WhyNotWinAI ja kytke liukusäädin käyttöön kohdassa Use AI-driven checks.

2: Valitse Check compatibility.

3: Odota hetki. Hyväksy sovelluksen pääsy verkkoon, jos Windowsin palomuuri näyttää varoituksen.

4: Selaa sivua alaspäin, kunnes näet kohdan CPU supports POPCNT instruction. Tietokoneeseesi voi asentaa Windows 11 -päivityksen, jos kohta on merkitty vihreällä värillä. Jos väri on punainen, tietokoneesi ei valitettavasti läpäissyt testiä.

HUOMAA:

Napsauta kohtaa Lataa ohjelma ja pura sitten ZIP-tiedosto. Käynnistä WhyNotWinAI.exe-ohjelma ja suorita se ilman asennusta.

Ohjelma vaatii Microsoftin laajennuksen .net 8.0.2. Mikäli sinulla ei vielä ole tätä laajennusta asennettuna, voit ladata sen tarvittaessa täältä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".