Valokuvissa on toisinaan yksityiskohtia, joihin haluamme katsojien kiinnittävän erityistä huomiota. Ne eivät välttämättä ole kovin selviä, jos lähetämme kuvan vastaanottajalle ilman selityksiä.

Onhan samassa kuvassa paljon muutakin, eikä huomion kohde ole aina kuvan pääasiallinen motiivi. Onneksi katsojan huomion voi ohjata kuvan tärkeisiin osiin korostamalla niitä erilaisilla merkinnöillä. Merkintänä voi käyttää esimerkiksi selkeää punaista ympyrää tai paksua nuolta. Molempien piirtäminen onnistuu helposti Windowsiin sisältyvällä Paint-piirustusohjelmalla.

Avaa vain valokuva Paintissa, valitse sopiva sivellintyökalu ja piirrä kuvan päälle vapaalla kädellä. Tallenna lopuksi kuvan uusi versio tietokoneen kiintolevylle uudella nimellä, ettet muuta alkuperäistä tiedostoa. Valmiin kuvan voi jakaa ystäville ja sukulaisille esimerkiksi sähköpostilla, chatissä tai sosiaalisen median alustoilla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".