Muutos ei ole lähtökohtaisesti mikään huono asia. Jos asioita kuitenkin muutetaan pelkästä muuttamisen halusta ilman kunnon perusteluja, ärsytyskynnys alkaa lähestyä. Tältä tuntuu joskus Windows 11:ssä navigoitaessa, koska olemme tottuneet käyttämään Windows 10:tä. Windows 10 ja 11 ovat monin tavoin samanlaisia, ja niiden toiminnot ja asetukset ovat periaatteessa samoja. Windows 11:n valtavista syvyyksistä löytyy kuitenkin asioita, joita on muutettu Windows 10:een verrattuna, ja toisinaan muutokset tuntuvat puhtaasti käyttäjien kiusaamiselta.

Tämä koskee muun muassa jatkuvaa siirtymää Ohjauspaneelista Asetukset- valikkoon. Windows 11:ssä myös virranhallinta on poistettu pysyvästi Ohjauspaneelista. Lisäksi Microsoft näyttää luopuvan Windows 11:n myötä yläreunassa olevista ohjelmien välilehdistä ja siirtävän samat vaihtoehdot vasemmalla olevaan valikkoon. Tämä koskee esimerkiksi itse asetusvalikkoa, Tehtävienhallintaa ja muita klassisia toimintoja.

Uusi rakenne haltuun

Tätä artikkelia varten valitsimme seitsemän Windows 11:n perustoimintoa, jotka näyttävät hieman erilaisilta kuin Windows 10:ssä. Kun olet oppinut suorittamaan kyseiset tehtävät Windows 11:ssä, ymmärrät myös, että monet Windows 11:n muista toiminnoista poikkeavat Windows 10:stä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".