Tulostimen tai skannerin asentaminen tietokoneelle ei ole enää nykyään mikään monimutkainen tehtävä. Vielä muutama Windows-versio sitten työhön tarvittiin ohjain laitteen mukana toimitetulta cd-levyltä tai levykkeeltä, tulostin piti lisätä manuaalisesti ja ohjain asentaa Windowsin laitehallinnassa. Enää ohjainpakettien kanssa ei tarvitse tuskailla.

Sekä Windows 10:n että 11:n asetuksissa on kätevä toiminto, jonka avulla skannereita, tulostimia ja muita laitteita voi lisätä tietokoneelle helposti. Toiminto paikantaa laitteet riippumatta siitä, onko ne liitetty USB-porttiin vai kotiverkkoon. Kun Windows on löytänyt tulostimen, laitteen voi lisätä tietokoneen tietoihin.

Sen jälkeen Windows alkaa automaattisesti ladata kaikkia tarvittavia ohjaimia. Kun ohjaimet on ladattu ja tulostin asennettu, sitä voi käyttää kaikissa ohjelmissa. Tulostimien ja skannereiden lisäämisen pääperiaate on Windows 10- ja Windows 11 -käyttöjärjestelmissä sama, mutta reitti asetuksiin on erilainen. Tässä oppaassa näytämme valinnat Windows 10:ssä, mutta kerromme myös, mitä Windows 11:ssä pitää napsauttaa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".