Tiedostojen käsittelyyn tarkoitetulla Resurssienhallinnalla on ollut keskeinen rooli Windowsissa jo tietokoneen alkuajoista lähtien. Monilla tietokoneilla Resurssienhallinta on yksi eniten käytetyistä ohjelmista, kenties jopa kaikkein käytetyin. Tietokonetta on lähes mahdoton käyttää kokonaista päivää käymättä välillä Resurssienhallinnassa.

Eihän tiedostojen ja kansioiden viidakossa pysty navigoimaan ilman sitä. Tärkeästä työkalusta on kuitenkin aina puuttunut yksi ominaisuus: mahdollisuus käyttää välilehtiä. Idea Resurssienhallinnan ikkunoiden jakamisesta välilehdille on ollut esillä jo vuosia. Tähän asti ratkaisuna on ollut käyttää kolmannen osapuolen ohjelmia, jotka joko lisäävät välilehtiä Resurssienhallintaan tai ovat itsessään täysin erillinen tiedostonhallintatyökalu. Nyt tämä ei enää ole tarpeen, sillä esimerkiksi verkkoselaimista tutut oikeat välilehdet ovat vihdoin käytettävissä myös Resurssienhallinnassa.

Tiedostoja helpompi siirtää

Microsoft lisäsi puuttuvat välilehdet Resurssienhallintaan osana Windows 11:n uusinta järjestelmäpäivitystä. Jatkossa tiedostojen kopiointi ja siirtäminen tietokoneella on entistä helpompaa, ja siitä on hyötyä varsinkin suurempien projektien yhteydessä. Välilehtien ansiosta tiedostoja ja kansioita voi siirtää täyttämättä Työpöytää useilla avoimilla Resurssienhallinta- ikkunoilla.

Kaiken saa nyt koottua yhteen Resurssienhallinta- ikkunaan, jossa voi siirtyä nopeasti välilehdeltä toiselle, aivan kuten Google Chromessa ja muissa selaimissa. Jos haluat siirtää tiedoston johonkin toiseen kansioon, sinun ei tarvitse kuin napsauttaa tiedostoa, pitää hiiren painiketta alhaalla ja raahata tiedosto jollekin avoimista välilehdistä. Resurssienhallinnan välilehdet ovat tervetullut lisä Windows 11:een, ja uuden ominaisuuden avulla voi tehdä monenlaista. Jäämme silti vielä kaipaamaan muutamia toimintoja.

Jo nyt voit:

 • Käyttää pikanäppäimiä: Resurssienhallinnan välilehdet voi avata ja sulkea samoin kuin verkkoselaimissa eli pikanäppäimillä Ctrl + T ja Ctrl + W. Lisäksi voit siirtyä välilehdeltä toiselle pikanäppäimellä Ctrl + Tab eli sarkainnäppäin. Pikavalintojen käyttö vaatii hieman totuttelua, mutta loppujen lopuksi se helpottaa ja nopeuttaa Resurssienhallinnan käyttöä.

 • Siirtää tiedostoja välilehdeltä toiselle: Napsauta tiedostoa, pidä hiiren painiketta alhaalla ja raahaa tiedosto toiselle välilehdelle.

 • Siirtää kansioita välilehdeltä toiselle: Toimi samoin kuin edellä tiedostoja siirtäessä.

 • Siirrellä välilehtiä: Napsauta välilehteä, pidä hiiren painiketta alhaalla ja vedä välilehti haluamaasi kohtaan välilehtipalkissa.

 • Avata kansioita uudelle välilehdelle: Napsauta kansiota hiiren kakkospainikkeella ja valitse ”Avaa uudessa välilehdessä”.

Vielä et voi:

 • Siirtää välilehtiä Resurssienhallinta- ikkunasta toiseen.

 • Tallentaa välilehtiä niin, että ne avautuisivat automaattisesti, kun Resurssienhallinta avataan seuraavan kerran. Välilehdet pitää avata manuaalisesti.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
 • Tilaajana saat:
 • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
 • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
 • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
 • Uusimmat tuotetestit ja arviot
 • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
 • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".