Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa – tai niin ainakin sanotaan. Olet luultavasti samaa mieltä, jos olet kokeillut Google Lensiä. Google Lens on lyhyesti sanottuna sovellus, jonka avulla voit tehdä Google-hakuja puhelimesi kameralla. Sen sijaan, että kirjoittaisit pitkän ja monimutkaisen tekstin, jossa yrität kuvailla etsimääsi asiaa, annat vain kameran ja Googlen hakualgoritmien tehdä työn.

Oletetaan esimerkiksi, että olet korjaamassa vanhaa polkupyörääsi. Näet, että polkimien hammaspyörä on kulunut ja nähnyt parempia päiviä. Mutta mikä on varaosan nimi kaupoissa, jos sinun on löydettävä uusi? Matkapuhelimesi Google Lens -toiminnon avulla voit osoittaa puhelimellasi osaa, josta olet epävarma, ja se kertoo sinulle, että hammasrattaita on erilaisia maastopyöriin, maantiepyöriin ja kaupunkipyöriin, ja että niitä on saatavana toki myös eri kokoisena.

Se on siis paljon helpompi tapa tehdä hakuja kuin yrittää selittää Googlelle tekstillä, mitä olet etsimässä.

Voi käyttää lähes kaikkeen

Google Lens pystyy tunnistamaan melkein mitä tahansa, ja sitä voi käyttää polkupyörän osien tai metsän kasvilajien tunnistamiseen tai sen selvittämiseen, kuka arkkitehti on piirtänyt lomallasi näkemäsi rakennuksen. Seuraavalle sivulle on koottu esimerkkejä siitä, mihin Google Lensia voi käyttää. Mutta sen lisäksi, että Google Lens selittää, mitä asiat ovat tai miksi niitä kutsutaan, siinä on itse asiassa muutama muukin fiksu ominaisuus.

Sovellus voi esimerkiksi suomentaa vieraskielistä tekstiä, jos törmäät valikkoon tai kylttiin, jota et ymmärrä alkuunkaan. Tämä on erittäin kätevää, kun olet lomamatkalla etkä halua kantaa matkalaukussasi painavia sanakirjoja. Vastaavasti Google Lens voi ratkaista myös matematiikan ongelmia.

Osoita vain puhelimen kameralla ratkaistavaa laskutoimitusta, ja sovellus hoitaa loput. Google Lens on ilmainen, ja sovellus on saatavilla sekä Androidille että iPhonelle.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".