Jos auringonnousua alkaa kuvata siitä hetkestä, kun ensimmäiset auringonsäteet tulevat näkyviin, koko aamuauringon hehkumista horisontin yläpuolella saa yleensä odotella tunnin. Auringonnousut ovat luonnostaan kauniita, mutta harva haluaa katsella tapahtumaa koko pituudessaan tietokoneen näytöltä.

Mutta miten olisi pikainen yhteenveto auringonnoususta yhdessä minuutissa? Minä ainakin haluaisin nähdä sellaisen. Ja juuri sitä intervallivideot tarjoavat. Intervallikuvaus luo tapahtumasta nopeutetun version yhdistämällä lukuisia säännöllisin väliajoin otettuja valokuvia, joista syntyy loppujen lopuksi pieni video.

Jos videon nopeuden asettaa esimerkiksi 60-kertaiseksi, tunnin auringonnousuvideo kestää toistettaessa vain minuutin. Kauneudessa se ei silti häviä alkuperäiselle.

Hyvä suunnittelu helpottaa

Auringonnousu on vain yksi monista upeista intervallivideoksi sopivista aiheista. Toinen hyvä teema ovat hitaasti kasvavat kasvit ja kukat. Vain mielikuvitus ja luovuus ovat rajana. Intervallivideoiden tekemiseen ei tarvita kuin yksi väline – ja se on useimmilla jo valmiina.

Kameralla varustetulla matkapuhelimella pääsee pitkälle. Tärkein työkalu on kuitenkin hyvä sovellus, joka huomioi kaikki intervallikuvaajien tarpeet. Sellainen on maksuton Open Camera, joka sisältää kaikki tärkeät asetukset. Sen avulla lopputuloksesta tulee kaunis.

Videossa ei ole tärinää eikä valaistuksessa epätasaisuuksia. Seuraavilla sivuilla näytämme, miten sovelluksen asetukset valitaan. Myös varusteet ja suunnittelu ovat tärkeitä. Esimerkiksi puhelinjalustasta on paljon hyötyä, sillä puhelinta ei pysty millään pitämään täysin liikkumatta kokonaista tuntia. Toinen ongelma on lataaminen. Jos tallennus kestää useita tunteja, puhelin on parasta kytkeä laturiin ennen tallennuksen aloittamista.

Open Camera vaatii puhelimelta melko paljon ja akku tyhjenee nopeasti. Jos laturia yrittää kiinnittää puhelimeen nauhoituksen aikana, puhelin saattaa liikkua ja koko video menee pilalle. Open Camera toimii Android-puhelimissa. Jos sinulla on iPhone, lue ohjeet tämän artikkelin lopusta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".