Kun viimeksi laskin kaikki puhelimeni sovellukset, lukumäärä oli kolminumeroinen. Olin asentanut kahden viime vuoden aikana parisataa sovellusta! Se on aikamoinen määrä, ja myös melko tarpeeton, kun tarkemmin ajattelen. Olen käyttänyt monia sovelluksia niiden asentamisen jälkeen vain kerran. Sitten olen unohtanut niiden olemassaolon, koska en ole enää tarvinnut niitä.

Aktiivisesti käytän yleensä vain pariakymmentä sovellusta. Ne kattavat tarpeeni hyvin, enkä todellakaan tarvitse 200 sovellusta.Tarvitsen rajallisen määrän huolella valikoituja, hyväksi havaittuja ja luotettavia sovelluksia, jotka toimivat ja joilla on selkeä tarkoitus. Tämä kultainen ohjenuora voi olla helppo unohtaa Google Play Kaupassa ja Applen App Storessa, jossa huomiostamme kilpailevat jos jonkinlaiset sovellukset. Googlen ja Applen digitaalisissa kaupoissa on tarjolla miljoonia sovelluksia, joten ei ole ihme, jos puhelimeen tai tabletille innostuu asentamaan vähän liikaa sisältöä.

Tärkeintä olisi valita vain sellaisia sovelluksia, joita oikeasti tarvitsee. Se säästäisi tilaa puhelimessa ja varmistaisi lisäksi, että ladattuja sovelluksia todella käytetään, eivätkä ne loju puhelimessa turhan panttina ja tilaa viemässä. Kaivoimme parhaat sovellukset esiin massasta ja kirjoitimme tämän artikkelin, ettei teidän lukijoiden tarvitsisi asentaa puhelimeen satoja ja taas satoja sovelluksia. Sen sijaan voitte kokeilla näitä, jotka ovat löytäneet tiensä Top 10 -listallemme. Yhteistä näille sovelluksille on se, että ne ovat ilmaisia ja saatavana sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmille. Linkit kaikkiin tässä artikkelissa mainittuihin sovelluksiin on koottu osoitteeseen:

www.kotimikro.fi/10-apps

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".