”Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä: universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestä aivan varma.” Viime kesänä eräänä tähtikirkkaana yönä Sveitsin vuorilla nousin ulos teltasta ja katsoin pimeyteen. Silloin tajusin selkeästi, että tämä Albert Einsteinin sanomaksi väitetty mietelause on totta.

Sillä vaikka tähtitaivas oli kiistämättä kaunis ja maailmankaikkeuden monimuotoisuus levittäytyi kirkkaana silmieni eteen, jouduin tunnustamaan, etten kyennyt nimeämään ainuttakaan tuhansista taivaankappaleista, jotka koristivat ylläni kaartuvaa avaruutta. Ne olivat minulle vain valkoisia, nimettömiä pisteitä.

Otava sentään taisi löytyä

Luulin kyllä lukeneeni paljon avaruusmatkoista, planeetoista, tähdistä, galakseista ja niiden takana olevista teorioista. Mutta en millään onnistunut muuttamaan näitä abstrakteja asioita käytännöllisiksi tiedoiksi niistä tähdistä ja planeetoista, joita parhaillaan katselin. Lopulta sain loistoidean katsoa kohti pohjoista, ja löysin Pohjantähden ja heti sen jälkeen Otavan tähtikuvion seitsemän kirkasta tähteä.

Siihen tietämykseni sitten loppuikin. ”Olisipa minulla mukanani kunnollinen tähtikartta,” oli viimeinen ajatukseni ennen kuin palasin teltan suojaan nukkumaan.

Kätevä sovellus näyttää tähdet

Tarvitsin kyllä muutakin kuin pelkän perinteisen tähtikartan: näppärän mobiilisovelluksen. Sellaisen olen sittemmin saanut, sillä yötaivasta silmäilevä ihminen todella toivoo, että näkymätön käsi lisäisi jokaiseen tähteen nimikyltin. Ilmainen SkyWiew-sovellus tekee juuri sen.

Tämä erinomainen työkalu toimii yhtä hyvin sekä Android-puhelimissa että iPhoneissa, ja se työskentelee yhdessä puhelimesi digitaalisen kompassin ja gyroskoopin kanssa. Siten sinun tarvitsee vain suunnata puhelimen kamera kohti jotain tähteä, niin saat tietää sen nimen.

Tämä kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta sinun tarvitsee tosiaan vain painaa tähteä näytölläsi, niin näet sen nimen ikkunan alalaidassa. Tämä on vain alkua SkyView Liten upeille ominaisuuksille, sillä näet tietysti myös faktoja tähdistä, planeetoista, galaksijoukoista ja paljosta muusta. Jokin aika sitten kirjoitin tähän lehteen artikkelin kaikista niistä yllättävistä ja hauskoista asioista, joita me kaikki voimme tehdä puhelimillamme.

Älypuhelin on todellinen ihmelaite, mutta saat siitä kaiken hyödyn irti vasta, kun tunnet kaikki sen mahdollisuudet. SkyView Lite onkin taatusti yksi niistä sovelluksista, jotka saavat sinut iloitsemaan puhelimestasi entistäkin enemmän.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".