Tietokoneeni ja matkapuhelimeni välinen yhteistyö on aina aiheuttanut päänvaivaa – varsinkin salasanat.

En ymmärrä, miksi matkapuhelimeni joskus kirjautuu automaattisesti sisään jollekin sivustolle, mutta toisinaan minun on syötettävä salasana, jonka tiedän olevan tietokoneen selaimessa.

Onneksi Microsoft on juuri ottanut huiman harppauksen kohti salasanojen täydellistä hallintaa: Microsoft Edge -selain ja Microsoft Authenticator -sovellus mahdollistavat selaimen ja puhelimen yhdistämisen. Yhteistyön ansiosta puhelin pystyy käyttämään kaikkia selaimeen tallennettuja salasanoja. Jos kirjautuminen esimerkiksi Netflix-sivustolle tapahtuu tietokoneellasi automaattisesti, sama onnistuu jatkossa myös puhelimen selaimessa.

Toimii automaattisesti kaikissa sovelluksissa

Työkalu on itse asiassa vieläkin älykkäämpi: kun olet saanut salasanat Edgestä puhelimeen, niitä voi käyttää missä tahansa selaimessa – tai missä tahansa sovelluksessa. Kuvitellaan esimerkiksi, että olet ladannut puhelimeesi Netflix-sovelluksen.

Käytät Netflixiä usein tietokoneella, ja siellä selain kirjaa sinut sivustolle automaattisesti. Mutta muistatko salasanan, kun olet kirjautumassa Netflixsovellukseen? En minä ainakaan.

Mutta nyt sitä ei tarvitsekaan muistaa. Salasana syötetään puolestasi ennen kuin tajuatkaan. Tässä artikkelissa näytämme, kuinka yhdistät tietokoneen Edge- selaimen puhelimen Authenticator- sovellukseen. Siitä on paljon apua arjessa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".