Mikä tekee ohjelmasta hyvän? Ja mitä tarvitaan, jotta siitä tulisi loistava? Tarkkaa kaavaa on vaikea määrittää. Jotkin ohjelmat loistavat yksinkertaisuudellaan, kun taas toiset ovat luonnostaan laajoja ja monimutkaisia. Esimerkiksi videoeditointiohjelmissa on löydettävä tasapaino toimintojen valtavan määrän ja niiden käyttämisen helppouden välillä.

Jotkut ohjelmat ovat loistavia, koska niissä on yksi täydellinen toiminto, ja kaikki turha on jätetty pois. Toiset ohjelmat ovat monikäyttöisiä kuin Sveitsin armeijan linkkuveitsi, ja niissä on lukuisia hienoja ja hyödyllisiä ominaisuuksia. Tästä syystä on vaikea sanoa tarkkaan, miksi jokin ohjelma on erinomainen. Siksi tässä artikkelissa parhaiksi valitsimiemme ohjelmien yhteisiä nimittäjiä ovat niillä työskentelyn sujuvuus ja että me toimituksessa käytämme niitä usein.

Liian monta huonoa ohjelmaa

Aivan liian usein tietokoneen oman sovelluksen käyttäminen on turhauttavaa. Se voi olla huonosti suunniteltu, hidas, epälooginen, vanhentunut tai täynnä mainoksia ja kehotuksia ostaa maksullinen versio. Ja jos päädyt ostamaan ohjelman, sen avaaminen ja käyttäminen ei ole koskaan hauskaa. Valitettavan monet ohjelmat ovat tällaisia.

Olemme kokeneet tämän omakohtaisesti erityisesti täällä toimituksessa, sillä lataamme, asennamme ja testaamme päivittäin useita ohjelmia löytääkseemme ne, jotka ovat mielestämme tarpeeksi hyviä lehdessä esiteltäviksi. Rehellisyyden nimissä on todettava, että todella hyviä ohjelmia on erittäin vähän.

Jokaiseen tietokoneeseen

Olemme valinneet tähän artikkeliin vain parhaista parhaimmat. Jaoimme valitsemamme ohjelmat yhdeksään eri luokkaan, jotka esittelemme yllä olevassa kuvatekstissä. Olemme valinneet jokaisen luokan voittajan toimituksellisen ja ammatillisen harkintamme sekä pitkällisten keskustelujen perusteella.

Siksi olemme valinneet mukaan myös ohjelmia, jotka mielestämme ovat lähimpiä kilpailijoita voittajalle. Voi hyvinkin olla, että jokin näistä ohjelmista sopii sinulle paremmin kuin voittajaksi valitsemamme. Joka tapauksessa kaikkien yhdeksän voittajaohjelman lataaminen omaan käyttöön ei missään nimessä ole virhe.

Ratkaise pulma kuin pulma

Itse asiassa voisimme jopa sanoa, että jokaisessa tietokoneessa pitäisi olla valitsemamme yhdeksän voittajaohjelmaa asennettuina, sillä voit käyttää niitä päivittäisten tehtävien ja pulmien ratkaisuun. Tarvitset näistä ohjelmista kaikki: niin kuvankäsittelyohjelman lomakuviesi terävöittämiseen kuin täydellisen toimistopaketin, jolla voit hallita kotitaloutesi budjettia ja kirjoittaa vaivatta juhlaviisuja seuraavia syntymäpäiväjuhlia varten.

Tavalliseen tapaan löydät kaikki ohjelmat ohjeineen verkkosivuiltamme, missä ne odottavat valmiina tietokoneellesi lataamista.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".