Jos olet käyttänyt tietokonetta jonkin suuren projektin työstämiseen, olet ehkä huomannut, että samoja tiedostoja on sekä tietokoneen kansiossa että esimerkiksi USB-tikulla olevassa kansiossa. Tiedostojen tallentaminen useisiin eri kohteisiin on yleensä järkevää, koska se varmistaa, ettei mitään pääse katoamaan.

Mutta se voi olla myös hämmentävää, ja tiedostot voivat hukkua sekamelskaan. Jos tiedostoja on tallennettu useisiin eri kansioihin, aina ei välttämättä muista tarkastaa, onko auki oleva tiedosto varmasti työn uusin versio. Töiden jatkaminen vanhassa versiossa on ajan ja resurssien tuhlausta, mutta kiireessä ja vahingossa niin saattaa hyvinkin käydä. Onneksi tämän ongelman voi kiertää synkronoimalla kaksi kansiota keskenään.

Se varmistaa, että kansioiden sisällöt ovat täysin identtiset. Synkronointi onnistuu helposti kätevällä FreeFileSync-ohjelmalla, jonka KotiMikro-lehden lukijat voivat ladata ilmaiseksi Etunurkasta.

Hallitse tiedostoja helposti

Kaksi kansiota voi periaatteessa synkronoida suoraan Resurssienhallinnasta, jos todella pitää kielen keskellä suuta. Homma voi kuitenkin mennä pieleen, jos tulee vahingossa korvanneeksi väärän tiedoston tai jos yksinkertaisesti unohtaa kopioida tiedostot yhdestä kansiosta toiseen. Tarkoitukseen kannattaa siksi aina käyttää erillistä ohjelmaa, esimerkiksi mainiota FreeFileSynciä.

Ohjelma varmistaa, että molemmissa kansioissa on täsmälleen samat tiedostot, ja jos jokin asiakirja on jo olemassa molemmissa kansioissa, ohjelma säilyttää lähtökohtaisesti asiakirjan uusimman version. Ennen kansioiden synkronointia ohjelma analysoi niiden sisällön, jotta synkronoitavat kohteet olisi helppo nähdä. Jos joitakin tiedostoja ei tarvitse synkronoida, niiden kohdalta voi poistaa valintamerkin ennen synkronoinnin käynnistämistä.

FreeFileSync toimii sekä saman tietokoneen kansioiden että tietokoneella ja siihen liitetyllä kiintolevyllä tai USB-muistitikulla olevien kansioiden välillä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".