Jos olet vuosien varrella vaihtanut tietokonetta useaan otteeseen, tunnistat luultavasti oireet, jotka saavat sinut miettimään, onko taas aika harkita uuden tietokoneen hankkimista: akun kesto on heikentynyt merkittävästi, joten sinun on aina katsottava, että lähistöllä on pistorasia, Windows ja sovellukset reagoivat hitaasti, eikä kiintolevyllä ole enää riittävästi tallennustilaa. Nämä ovat tyypillisiä asioita, joita ilmenee lopuksi kaikissa tietokoneissa, kun Windows ja asennetut ohjelmat vaativat komponenteilta enemmän.

Lisäksi akku heikkenee vähitellen kenno kennolta, kunnes et voi enää työskennellä ilman virtalähdettä. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että sinun on ostettava uusi tietokone. On olemassa loistava vaihtoehto, jonka avulla voit lykätä investointia muutamalla vuodella.

Tietokoneen kolme keskeistä osaa

Sen sijaan, että veisit tietokoneesi kierrätykseen ja korvaisit sen uudella, voit vaihtaa ne tietokoneen osat, joista johtuu, että se tuntuu vanhalta ja hitaalta. Tietokoneessa on kolme osaa, jotka voivat tyypillisesti olla vanhentuneita ja joiden vaihto siksi kannattaa: akku, muisti ja kiintolevy tai SSD-levy. Nämä kaikki kolme ovat osia, jotka voit helposti vaihtaa itse. Sinun ei kuitenkaan välttämättä tarvitse vaihtaa kaikkia kerralla. Akku voi olla kunnossa, mutta käynnistyminen sen sijaan hidasta.

Silloin voit yksinkertaisesti päivittää muistin tai mahdollisesti vaihtaa SSD-levyn tai kiintolevyn. Tai päinvastoin, voit vaihtaa akun ja pitää muut osat ennallaan. Kannettavaan tietokoneeseen ei voi vaihtaa yhtä monia yksittäisiä osia kuin pöytäkoneeseen, mutta muistin, tallennustilan ja akun voi yleensä vaihtaa. Ajan myötä näiden kolmen osan hinnat ovat laskeneet melkoisesti, joten useimmissa tapauksissa päivittäminen maksaa paljon vähemmän kuin uusi tietokone.

Tietokoneen käyttöikää pidentävän osien vaihdon kokonaishinta riippuu siitä, kuinka paljon muistia ja tallennuskapasiteettia haluat, onko sinun vaihdettava kaikki kolme osaa ja siitä, minkä tyyppinen akku tietokoneessasi tällä hetkellä on. Mitä enemmän kennoja akussa on, sitä kalliimpi se on. Voit laskea itse, mitä osien päivittäminen tulisi maksamaan, kun selvität, mitä osia tietokoneessasi on. Mitä tulee varsinaiseen vaihtamiseen, sinun tarvitsee vain seurata ohjeitamme.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".